2013 was voor BMW recordjaar

2013 was voor BMW recordjaar

0 1591

BMW Groep heeft het afgelopen jaar krap twee miljoen auto’s verkocht. Dit maakte de Duitse bouwer van BMW’s, MINI’s en Rolls-Royces afgelopen maandag bekend.

Vooral de verkoop van de BMW’s zelf ging het afgelopen jaar flink omhoog, met 7,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Met een kleine 1,7 miljoen verkopen is BMW daarmee nog altijd met afstand de grootste tak binnen de BMW Group. De verkoop van MINI’s steeg met slechts 1,2 procent, naar 205 duizend auto’s eind 2013. Maar dit jaar komt de nieuwe MINI op de markt. Die moet daar verandering in brengen.

BMW-logo-best

Ten opzichte van het recordjaar 2012 stegen de autoverkopen in 2013 met 6,4 procent dankzij met name de Aziatische regio, waar ruim 17 procent meer auto’s aan de man werden gebracht. In Amerika stegen de verkopen met 9,1 procent, terwijl Europa uit de toon viel met een daling van bijna één procent.

De goede resultaten zijn volgens bestuurslid Ian Robertson te danken aan ‘de aantrekkelijke en innovatieve automodellen, de kracht van onze merken en de verkoop gespreid over alle continenten’. Ook voor dit jaar rekent BMW op een verkoopstijging, zo stelt Robertson in een toelichting.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter