Rolls-Royce verkopen gestegen

Rolls-Royce verkopen gestegen

0 1518

De verkoop van het Britse luxemerk Rolls-Royce heeft vorig jaar een nieuw record bereikt, geholpen door een sterke verkoopgroei in het Midden-Oosten en China. Dat blijkt uit cijfers die het dochterbedrijf van BMW naar buiten bracht. 

Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat Rolls-Royce de verkoop zag stijgen. Vooral in het Midden-Oosten en China nam de vraag toe, met respectievelijk zeventien en elf procent. Rolls-Royce verkocht 3630 limousines, een stijging van 1,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor dit jaar rekent het Britse merk op een nog grotere vraag en wil het daarom honderd extra mensen in dienst nemen bij de fabriek in Goodwood, Sussex. In 2013 nam het bedrijf ook al 100 extra werknemers in dienst, waarmee het totaal steeg naar ruim 1300.

rollsroyce-wraith-2

Rolls-Royce blijft door de verkoopstijging marktleider bij auto’s van tweehonderdduizend euro of meer. Dat Rolls-Royce meer auto’s dan ooit verkocht, was te danken aan de nieuwe Wraith. Zonder deze luxe coupé had Rolls-Royce minder modellen afgezet. Met het model trekt Rolls-Royce naar eigen zeggen veel nieuwe klanten, personen die niet eerder een model van het merk reden. Rolls-Royce wordt nu in 40 landen vertegenwoordigd via meer dan 120 showrooms. Afgelopen jaar kwamen daar er 15 dealersbedrijven bij. De fabrikant breidt dit jaar het aantal vertegenwoordigers uit.

Bron: BMW Group

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter