Girls Go Technical-programma voor technische dames

Girls Go Technical-programma voor technische dames

2 2258

BMW UK gaat voor de tweede keer het Girls Go Technical-programma inzetten om meisjes en jonge vrouwen tussen 15 en 24 jaar te motiveren een technische baan te kiezen in de autofabricage.

De locaties zijn de drie fabrieken voor Mini in Oxford, Birmingham en Swindon. De meisjes en de jonge vrouwen kunnen alle aspecten van de autoproductie meemaken in de periode 27 tot 31 oktober. Simon Farrell, de verantwoordelijke voor opleidingen bij BMW Group UK: “Investeren in jonge mensen is een essentieel onderdeel van de ontwikkelingsstrategie voor onze productiefaciliteiten. De autoindustrie wordt nog steeds gezien als geschikter voor jongens dan voor meisjes.  Ons programma is erop gericht meer meisjes te laten nadenken over een technische loopbaan in de autoindustrie.”

De meisjes brengen vier dagen door in het centrum van het productienetwerk van BMW en MINI. Ze krijgen een echte werkervaring in de faciliteit die het dichtst bij hun woonplaats ligt. Maar ze komen ook allemaal naar Oxford om te zien hoe een MINI wordt geproduceerd. Alle deelnemers krijgen de kans deel te nemen aan activiteiten op het trainingscentrum in Oxford.

Girls Go Technical is een onderdeel van het initiatief  ‘See Inside Manufacturing’ van de Britse regering.

Bron: BMW UK

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter