Active Protection voor de 5-serie.

Active Protection voor de 5-serie.

0 5897

Beter laat dan nooit. Mercedes heeft het al heel lang en Audi ook al een een tijdje. Vanaf deze herfst is het ook als optie leverbaar op de 5-serie: Active Protection.

Dit systeem zorgt ervoor dat als er een ongeval dreigt, de auto de bestuurder en de passagier voorbereid op de inpact. Herkent de centrale elektronica het gevaar van een aanrijding zullen de zijruiten en het schuifdak gesloten worden. Ook worden de elektrisch bediende stoelen rechtop gezet en zullen de elektromechanische gordelspanners vast geactiveerd om ervoor te zorgen dat de inzittenden goed vast zitten in de stoelen. Hierdoor werken de andere veiligheidsmaatregelen beter. Na het ongeval zorgt het systeem er ook voor dat de auto tot stilstand  wordt afgeremd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook als er geen ongelukken dreigen is het systeem aan het werk. Het controleerd voortdurend de bestuurder. Als deze door vermoeidheid op een afwijkende manier aan het rijden is zal deze een melding krijgen met het advies om een pauze in te lassen.

Als eerste wordt Active Protection leverbaar op de 5-serie sedan en touring. Maar uiteraard zal het in de nabije toekomst ook leverbaar worden op de ander type’s.

Dat het als optie is te bestellen is wel een beetje vreemd, maar het zal vast binnen een korte periode standaard worden.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter