AutoBild bedankt: de nieuwe BMW 2 Serie

AutoBild bedankt: de nieuwe BMW 2 Serie

2 2233

Het is weer zover: er is weer een nieuw model gelekt voordat BMW de kans heet gekregen een mooie introductie te houden. Dit keer de nieuwe BMW 2 Serie.

En dan ook nog via een gerenomeerd autotijdschrift. Het Duitse AutoBild heeft per ongeluk al foto’s van de standaard BMW 2 Serie uitgebracht en er stond zelfs al een video online. Helaas is deze alweer snel verwijderd. Daar zullen ze in München niet erg blij mee zijn en waarschijnlijk kan AutoBild nog wel een bezoekje verwachten van een aantal hogere heren van BMW.

Screen Shot 2013-10-23 at 8.16.45 AM

Te zien is de nieuwe BMW 2 Serie in de Modern Line uitvoering. Het gaat zelfs om de waarschijnlijk zeer populaire BMW 220d. Dus de 4 cilinder TwinScroll Turbo dieselmotor met 135 kW/184 pk. Met deze motor kan de 2 Serie in 7.2 seconden met de handbak naar de 100 km/h sprinten. De automaat doet er nog één tiende minder over. Aan de zijkant valt ons de sierlijke verbreding op die al op het portier omhoog krult en over het achterwiel bij de schouderlijn uitkomt. De verhoudingen zijn mooi in balans waardoor de auto een sierlijke, maar toch sportieve lijn krijgt. De nieren zijn scherp vormgegeven, waarbij de spijlen bovenin verder uit elkaar liggen dan onderin. De koplampen zijn bijna hoekig te noemen en ze lopen niet door tot aan de grille. De motorkap is voorzien van een echte power-dome.

In de bijgevoegde tabellen in het artikel staan ook nog twee varianten die we bij de uitgelekte technische gegevens van BMW Zuid Afrika niet tegen zijn gekomen. De BMW 218d Coupé en de BMW 225d Coupé. Deze modellen lagen natuurlijk wel in de lijn van de verwachting maar waren nog niet bevestigd. Ook zijn de Duitse prijzen al genoemd in het artikel van AutoBild. Het begint bij de BMW 218d Coupé vanaf €29.800,- gevolgd door de BMW 220i Coupé vanaf €29.950,-. Het voorlopige topmodel, de BMW M235i Coupé begint bij €43.750,-. Vanaf maart 2014 is de nieuwe BMW 2 Serie bij de dealer te vinden. Vrijdag meer officiële informatie.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10202

2 17052

2 COMMENTAAR

  1. Mooi ding, en een lekkere combinatie met die sterke diesel. Vreemd dat zo’n artikel en video worden gelekt, wanneer zou het artikel normaal gesproken uitgekomen zijn denk je?

Laat een reactie achter