Autocar bevestigt BMW 1 Serie GT met FWD

Autocar bevestigt BMW 1 Serie GT met FWD

1 2176

Het was al bekend dat de nieuwe BMW 1 Serie GT op de Autosalon van Parijs in september zal worden voorgesteld als concept aan het grote publiek. Dit zal de eerste BMW worden met voorwielaandrjving.

Het Britse Autocar bevestigt niet alleen deze feiten maar ook dat de technisch basis van deze 1 Serie GT wordt gedeeld met de nieuwe MINI generatie, de F56. Deze MINI zal worden aangedreven door 1,5 liter drie-cilinder turbomotoren. Dat gaat betekenen dat de 1 Serie GT,en wellicht ook andere modellen, deze motoren ook gaat krijgen.

BMW is druk bezig om de produktie van de nieuwe drie-cilinder voor te bereiden. De eerste diesels met drie zuigers zullen nog dit jaar van de band rollen in Motorenwerk Steyr. De benzine drie-cilinder, de N37, zal in het Britse Hams Hall gebouwd worden en zal ook ingezet worden in de BMW i8. Voor vele BMW fans zal de overstap naar voorwielaandrijving even slikken zijn. De rijdynamiek zal ook niet op het zelfde niveau van de achterwielaangedreven1 Series liggen. Wel wordt er veel ruimte aangboden en een gunstig verbruik. Wij denken wel dat de BMW 1 Serie GT beter zal rijden dan de concurrentie, zoals de VW Golf Plus en de Mercedes B-Klasse.

In de tweede helft van 2014 zal de nieuwe 1 Serie variant, die technisch dus weinig gemeen zal hebben met de andere 1 Series, op de markt komen. Het voorwielaangedreven platvorm, UKL genoemd, zal dus ook voor de nieuwe MINI worden gebruikt en misschien zelfs voor een instap roadster van BMW.

Bron: bimmertoday

Impessie: Auto, Motor und Sport

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10200

2 17046

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter