Begin produktie BMW ActiveE

Begin produktie BMW ActiveE

De BMW ActiveE, de elektrische 1 Serie, die zijn debuut maakte op de New York Auto Show in 2011, is vanaf nu in produktie in de fabriek in Leipzig.

De teamleider van de ActiveE is Mirco Schwarze. Hij en z’n team zijn een paar jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van dit toekomstgerichte model. Dit alles in het kader van het i project. Het is de eerste stap, samen met de MINI E, naar de ontwikkeling en de introduktie van de i3 en i8.

Als eerste zal de ActiveE in de Verenigde Staten worden geleverd. Geselecteerde klanten hebben de gelegenheid om een 24 maanden durend leasecontract te tekenen tegen een maandbedrag van $ 499,- met een aanbetaling van $ 2.250,-. Van deze mensen wordt een feedback verwacht in de periode dat ze er mee rijden.

Net als de MINI E is de ActiveE een omgebouwde elektrische auto die veel aandrijvingscomponenten deelt met de i3. Dus de carrosserie is eigenlijk gebouwd voor conventionele motoren, maar aangepast aan elektrisch rijden, terwijl de i3 vanaf de eerste tekening bedoeld is voor deze vorm van aandrijving. Met de nieuw ontwikkelde lithium-ion accu zal de ActiveE met een volle lading ongeveer 160 km kunnen rijden. Dit accu pakket zit onder de “powerdome” op de motorkap.

Er zullen meer dan 600 stuks worden geproduceerd die ervoor moeten zorgen dat alle kinderziekte’s eruit worden gefilterd. De serieuitvoering zal nog dit jaar aan de eerste klanten worden overhandigd.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10197

2 17043

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter