BMW 1 Serie GT als vijf- en zevenzitter

BMW 1 Serie GT als vijf- en zevenzitter

0 2283

Tot nu toe hield BMW zich verre van de mpv, maar inmiddels hebben ze dit type auto ook al in ontwikkeling. De BMW 1 Serie GT komt er namelijk niet alleen als vijfzitter, maar ook als een zevenzits versie.

De naam ‘1 Serie’ doet wellicht anders vermoeden, maar de BMW 1 Serie GT is géén achterwielaandrijver. In tegenstelling tot de hatchback heeft deze GT-versie namelijk voorwielaandrijving. En er komt dus zowel een vijf- als een zevenzitter. De auto deelt z’n platform dan ook niet met de huidige 1 Serie, maar met de volgende generatie van de MINI. Die rolt vanaf volgend jaar ook in Born van de band.

388111739146_bmw

De spionagefotograaf van Autowereld.com in Zuid-Europa heeft de verschillen geweldig weten vast te leggen. Tot aan de B-stijl zijn de beide ruimtewagens uit München identiek aan elkaar, maar vanaf de achterportieren is het verschil duidelijk waarneembaar. De daklijn loopt verder door en de portieren zijn langgerekter. Het is uiteraard allemaal toegepast om de derde zitrij beter toegankelijk en het verblijf daar aangenamer te maken .

388111745136_bmw

De BMW 1 Serie GT komt in 2014 in ieder geval als vijfzitter beschikbaar. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de zevenzits versie niet veel later komt.

Bron: Autowereld.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8205

2 14660

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter