BMW 1 Serie GT ook als zevenzitter

BMW 1 Serie GT ook als zevenzitter

3 6149

De BMW 1 Serie Gran Turismo is één van de varianten die bij binnenkort weer een niche gaat vullen. Met zelfs een versie met een derde zitrij. 

De 1 Serie GT komt er namelijk niet alleen als vijfzitter, maar ook als een zevenzits versie. Daarmee zou BMW voorlopen op de andere premiummerken. Audi heeft immers helemaal geen concurrent in huis en Mercedes heeft weliswaar de B-klasse als rechtstreekse concurrent van de gewone 1 Serie GT, maar van de B-klasse is er geen zevenzits uitvoering beschikbaar.

bmw2

De nieuwe BMW 1 Serie GT wordt in tegenstelling tot zijn naamgenoten géén achterwielaandrijver, maar een auto met voorwielaandrijving. De eerste BMW met dit principe (MINI niet meegeteld). Deze GT deelt z’n platform dan ook niet met de huidige 1 Serie, maar met de volgende generatie van de MINI. Die vanaf volgend jaar in Born van de band rolt.

Onder de kap komen in ieder geval ook driecilinders te liggen: BMW presenteerde de Active Tourer Concept, feitelijk de voorbode van de 1 Serie GT, namelijk ook met een driecilinder onder de kap. De driecilinder is in staat tot het leveren van vermogens boven de 200 pk, dus het is goed mogelijk dat BMW motoren met meer cilinders niet in dit model gaat leveren.

BMW1

De BMW 1 Serie Gran Turismo komt in 2014 in ieder geval als vijfzitter beschikbaar. Wij denken dat de zevenzitter daarna niet lang op zich laat wachten.

Bron: AutoWeek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8205

2 14660

3 COMMENTAAR

  1. Ik betwijfel of het een 7 zitter wordt. Wie zegt dat eigenlijk? Autoweek? Ook denk ik dat de auto gran tourer gaat heten en geen turismo.

  2. De auto is gespot door autoevolution.com. Die mensen hebben blijkbaar een blik in het interieur kunnen werpen, maar geen foto’s kunnen maken.

Laat een reactie achter