BMW 135is alleen voor de V.S.

BMW 135is alleen voor de V.S.

0 1581

Speciaal voor de Amerikaanse markt komt BMW met de BMW 135is Coupé en Convertible. Traditigetrouw staat “is” bij BMW voor een sportievere versie met meer vermogen.

Ook in dit geval is dat zo. Basis is de BMW 135i met de Twinscroll Turbo N55 zes-cilinder lijnmotor. Maar in plaats van 306 pk levert deze Amerikaanse uitvoering 320 pk. Dit is mogelijk gemaakt door onder andere een ander uitlaatsysteem met het bijbehorende sportievere geluid te monteren, de motorelektronica aan te passen en het koelsysteem aan te passen. Toch blijven de emissies ongewijzigd. Eigenlijk een BMW Performance powerkit.

Ook het onderstel is aangepast. Er zit nu standaard een sportonderstel op de auto. Standaard wordt de auto geleverd met de handgeschakelde 6 versnellingsbak. Als optie is de 7 traps DCT mogelijk. De DSC is ten goede van sportiever rijgedrag anders geprogrammeerd. Het differentieel is ook aangepast. Deze loopt met minder inwendige wrijving door het gebruik van andere lagers. Dit komt natuurlijk de efficiency ten goede. Ook werkt het differentieel op een lagere temperatuur doordat er minder olie gebruikt wordt.

Aan de buitenkant vallen de exclusieve 18” wielen op. De grillen zijn zwart uitgevoerd net als de spiegelkappen. Standaard hebben de auto’s het M Sportpakket. Aan de binnenkant valt de roestvrij stalen M voetsteun op. Een M sportstuur. Er zitten speciale interieurbadges. Als optie is zwart leer met een blauwe bies op de sportstoelen mogelijk.

De BMW 135is Coupé en BMW 135is Convertible worden deze herfst verwacht bij de Amerikaanse dealers. De auto komt helaas niet naar Europa.

Bron: BMW USA

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10204

2 17055

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter