BMW 3-cilinder in 2015

BMW 3-cilinder in 2015

5 2013

BMW CEO Norbert Reithofer heeft in de AMS (Auto, Motor und Sport) gezegd dat het niet lang meer duurt voordat de 3-cilinder twin scroll turbo motor leverbaar gaat worden.

Hij zegt dat deze krachtbron vóór 2015 alleen in de 1 Serie komt. Niet in de 3 Serie zoals al een tijdje vermoed wordt. BMW ontwikkelt momenteel zelf een driecilindermotor, die wordt afgeleid van een nieuwe motorenfamilie met maximaal zes cilinders. Ook laat hij weten geïnteresseerd te zijn in een samenwerking in de ontwikkeling van deze nieuwe motor. BMW werkt op motorengebied al samen met PSA Peugeot Citroën. Ze gebruiken samen dezelfde vier-cilinder motor.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10182

2 17031

5 COMMENTAAR

  1. Hoezo ze gebruiken samen dezekfde 4 cilinder motor? Ik neem toch aan dat een BMW 4 cilindet niet dezelde is als die in een psa product te vinden is. Ik dacht day alleen de MINI motoren leken op die van psa..

  2. @Alpina: Dat vind ik net zo erg eigenlijk. Dat de motor van de 1 serie ( toch gauw 30.000 euro) ook in een peugeot ligt die maar de helft kost. Sowieso niet goed dat er inmiddels 4 merken de zelfde blokken gebruiken: MINI BMW Citroen en Peugeot. Zullen we ook maar gezamenlijk een onderstel bouwen? lekker goedkoop!

Laat een reactie achter