BMW 4 Serie Hybrid op LA Autoshow?

BMW 4 Serie Hybrid op LA Autoshow?

0 2065

BMW zal, naast de i8, de i3 en de 4 Serie Cabrio, ook de BMW 4 Serie Hybrid meenemen naar de Los Angeles Autoshow. Dit kondigt de organisatie van die autobeurs aan in een persbericht.

BMW kan geen uitspraken doen of de auto er wel of niet staat. BMW heeft al ruime ervaring met hybride modellen. In het verleden waren er al de BMW ActiveHybrid 7 en ActiveHybrid X6. Recenter is de BMW ActiveHybrid 5 en ActiveHybrid 3. Op dit moment timmert BMW aan de weg met de nieuwe BMW i3 en i8. Mogelijk wil BMW de hybride techniek over het hele modellenprogramma uitsmeren. Dus ook de 4 Serie heeft de kans om hybride aandrijftechniek te krijgen.

cosySec (1)

In de hybride 3 Serie zit een 3,0 liter zescilinder met TwinScroll-Turbo met 306 pk evenals een 55 pk sterke elektromotor. Gecombineerd levert dit een vermogen op van 340 pk en dat met een gemiddeld verbruik (op papier) van 5,9 liter per 100 kilometer. Het is goed mogelijk dat BMW kiest voor dezelfde aandrijflijn in de 4 Serie Hybrid. Andere mogelijkheid is dat BMW kiest voor de aandrijflijn uit de recent gepresenteerde X5 eDrive Concept. Daarin zit een geblazen viercilinder in combinatie met een 95 pk sterke elektromotor. Dit resulteert in nog betere uitstoot cijfers. 

Bron: LA Autoshow

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10201

1 13569

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter