BMW ActiveHybrid 7 gaat downsizen

BMW ActiveHybrid 7 gaat downsizen

1 1394

Nog dit jaar komt BMW met een facelift voor de huidige 7 Serie. Een zogenaamde LCI. Deze komt uiteraard met de gebruikelijke 6 en 8 cilinders. Maar zelfs het vlaggeschip van BMW ontkomt niet aan downsizen.

De meeste wijzigingen zullen alleen optisch zijn, maar er is één wijziging die behoorlijk ingrijpend is. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de nieuwe BMW ActiveHybrid 7 z’n acht cilindermotor gaat verliezen en dezelfde techniek krijgt als de BMW ActiveHybrid 5 en de komende BMW ActiveHybrid 3. Dat houdt in dat de V8 plaats gaat maken voor een drie liter zes cilinder lijnmotor.

Deze BMW ActiveHybrid 7 gaat dus een gecombineerd vermogen van 250 kW/340 pk genereren. Het koppel ligt gecombineerd op 450 Nm. De auto kan dan net als z’n kleine broers tot 60 km/h alleen op elektrische kracht worden gereden. Samen met de 8 traps automaat, die voor het eerst in de 7 Serie wordt toegepast, moet dit een zeer mooi lopende auto worden. Met een groen label welteverstaan. De prestaties zullen iets lager liggen dan bij de 5 Serie. Dus reken op een acceleratie van 0 t/m 100 km/h in iets meer dan 6 seconden. Uiteraard is de topsnelheid gewoon begrensd op 250 km/h.

De 225 kW/306 pk zescilinder lijnmotor met BMW TwinPower Turbo-technologie in de BMW ActiveHybrid 7 is dus dezelfde als in de BMW 535i. Dit ontwerp is volledig van BMW en niet uit een samenwerkingsverband zoals de vorige ActiveHybrid 7. De elektrische motor ontwikkelt 40 kW/55 pk en wordt gevoed met energie uit een high-performance lithium-ion-accu die in de bagageruimte ligt. Om ten volle te profiteren van het potentieel van de BMW ActiveHybrid-technologie, maakt de intelligente  vermogenselektronica gebruik van een groot aantal innovatieve functies om te zorgen dat de aandrijving efficiënt draait. Het opladen van de high-performance accu in de vindt in eerste instantie plaats tijdens het remmen. Bij acceleratie krijgt de elektromotor een boost functie. Hij ondersteunt dan de benzinemotor door het genereren van extra power.

De nieuwe BMW 7 Serie zal ook profiteren van de laatste technieken zoals volledige LED koplampen en de nieuwste generatie iDrive met nieuwe funkties. Bovendien zal er een nieuwe controller komen. Waarschijnlijk met een soort touchpad op de bovenkant. De head-up display zal straks ook in full colour zijn. De BMW 7 Serie LCI verwachten wij in de herfst van 2012 bij de dealers. De nieuwe BMW ActiveHybrid 7 LCI komt ergens begin volgend jaar.

Foto’s: bimmertoday en pixner

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10204

1 COMMENTAAR

  1. Kijk, hier heb ik wat aan. Mijn dealer kon geen duidelijkheid geven over de gevolgen van de aanstaande facelift voor de Hybrid 7. Voor mij is dit erg interessant omdat de auto nu zakelijk aantrekkelijker wordt om te gaan rijden.

Laat een reactie achter