BMW BeLux continueert onderdelenlogistiek met Yusen

BMW BeLux continueert onderdelenlogistiek met Yusen

1 1303

BMW Group en Yusen Logistics werken ook de komende periode samen. De logistiek dienstverlener verzorgt in Herentals de in-night distributie van onderdelen voor verschillende automobielimporteurs, waaronder dus de BMW Group BeLux.

Yusen Logistics verzorgt voor BMW de nachtdistributie van service- en reparatie-onderdelen naar 175 dealerbedrijven in België, en naar 8 in Luxemburg en 1 in Duitsland.

Complexe wisselstukkendistributie

De samenwerking is tussentijds geëvalueerd, waarna BMW heeft aangegeven de samenwerking te willen voortzetten. Bart Vertongen, Parts Logistics Manager van BMW Group BeLux over het besluit: “Na een intense en niet altijd makkelijke opstart van de complexe wisselstukkendistributie voor België en Luxemburg heeft Yusen Logistics zijn reputatie waargemaakt. De samenwerking is top en het team blijft groeien. We kunnen hier van een geslaagd partnerschap spreken.”

18-4-4-BMW

Zeventien milkruns

De Yusen Logistics vestiging in Herentals is volledig ingericht op de specifieke vorm van onderdelenlogistiek. Voor BMW ontvangt de logistiek dienstverlener dagelijks tussen 17:00 en 23:00 uur vanuit het BMW EDC in Krefeld, Duitsland, een viertal truckloads met de onderdelen in bulk. Deze onderdelen laat het in het totale sorteerproces lopen en worden klaargezet voor één van de zeventien ‘milkruns’, waarna Yusen deze in de loop van de nacht afgelevert bij de dealerbedrijven. Hierdoor beschikken de servicetechnici van BMW bij aanvang van iedere werkdag over de benodigde onderdelen. Naast de onderdelen voor BMW automobielen distribueert Yusen Logistics de onderdelen voor MINI en BMW Motorrad, die tot dezelfde groep behoren.

Bron: Knack.be

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter