BMW bevestigt debuut BMW i8 op de IAA Frankfurt

BMW bevestigt debuut BMW i8 op de IAA Frankfurt

1 1658

BMW heeft de plannen om de BMW i8 te introduceren op de komende IAA in Frankfurt naar buiten gebracht. De plug-in hybride BMW i8 zal dan schitteren naast de zojuist geïntroduceerde BMW i3.

Verdere details over de langverwachte i8 zijn nog niet bekend gemaakt, maar wij verwachten een driecilinder turbomotor die graag benzine lust in combinatie met een 170 pk (125 kW) sterke elektromotor. Het koppel van deze laatste is 250 Nm. Met deze combinatie moet de BMW i8 kunnen accelereren van 0-100 km/h in minder dan vijf seconden. En dat met een gemiddeld verbruik van een stadsautootje. Ook is het mogelijk om met volle accu’s tot wel 35 kilometer puur elektrisch te rijden.

IAA BMW

Nog meer nieuwe modellen

BMW brengt nog meer nieuwe spullen naar de IAA mee. De BMW 4 Serie, de nieuwe BMW X5 en de Active Tourer Outdoor Concept maken hun opwachting op de beursvloer. Over deze beursvloer gesproken. Bezoekers in Frankfurt kunnen op de stand van BMW proefritten maken op een acht-vormige weg van bijna 300 meter die over drie verdiepingen is opgebouwd.

De Internationale Automobil Ausstellung vindt plaats van 12 t/m 22 september 2013.

Bron: worldcarfans.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 7304

1 7698

1 COMMENTAAR

  1. Ik had toch wel een sprinttijd van rond de 4 seconden verwacht. Dat hij even een lange streep rubber trekt naar de Karma of 1 van die Mercedes Tesla’s.

Laat een reactie achter