BMW blij met Born

BMW blij met Born

0 1809

BMW heeft er niet aan getwijfeld om in Amerika in plaats van Nederland een nieuwe MINI-fabriek te vestigen.

Dat zegt Harald Krüger, lid van de raad van bestuur van

BMW, in een gesprek met AutoWeek. “In combinatie met onze fabriek in Oxford, waar we momenteel 850 miljoen euro investeren in ingrijpende vernieuwingen, leidt NedCar tot maximale efficiëntie voor onze MINI-productie. Born ligt gunstig voor onze toeleveranciers. Als die bijvoorbeeld vanuit Duitsland onderweg zijn naar Oxford, komen ze toch al langs Nederland.”

MINI verkoopt zo’n 300.000 auto’s per jaar. Dat moeten er met de uitbreiding van het modelgamma meer worden. Volgens Krüger is NedCar hard nodig om de beoogde groei van MINI te realiseren. Hij heeft hoge verwachtingen van de productiekwaliteit van de Nederlandse fabriek, zegt hij. ”NedCar heeft bewezen hele goede auto’s te kunnen bouwen. En ook nog eens van totaal verschillende merken en modellen: Volvo, Mitsubishi en Smart.’’

NedCar wordt na de hoofdvestiging in Oxford de grootste fabriek van MINI. De productie in het Limburgse Born begint direct na de zomer van 2014. Nu nog worden er ook MINI’s in het Oostenrijkse Graz gebouwd, maar het is de bedoeling dat daar geen auto’s meer van dit merk van de band rollen, zodra de productie in Born op gang is gekomen. De fabriek in Graz krijgt dan een ander model van het merk BMW toegewezen.

BMW breidt het aantal kleine modellen de komende jaren flink uit. In 2013 komt de volledig elektrische i3 op de markt. Een jaar later verschijnen er twee nieuwe, compacte BMW’s. Daarbij gaat het allereerst om een model dat onder de huidige 1-serie komt. Die gaat in ieder geval niet 1 Serie GT heten maar dus 2 Serie.

Deze kleine BMW deelt de technische basis, dus voorwielaandrijving, met de nieuwe generatie van de MINI, die eind 2013 wordt gepresenteerd. Hij heeft ook ongeveer hetzelfde formaat. De nieuwe MINI komt voor het eerst ook als vijfdeurs op de markt.
Bron: AutoWeek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10204

2 17055

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter