BMW blijft ook in 2012 jong race talent trainen.

BMW blijft ook in 2012 jong race talent trainen.

0 937

Het debuut seizoen van de Formule BMW Talent Cup heeft bewezen een groot succes te zijn met talentvolle jonge coureurs uit zeven landen die deel nemen aan een unieke autosport BMW trainingsprogramma. De eerste testsessie voor volgend jaar nadert snel: het zal worden gehouden in Monteblanco, Spanje op 10 en 11 augustus. Upcoming jonge talenten die zover alleen rij-ervaring uit de karting arena hebben zullen de mogelijkheid hebben om de Formule BMW te testen op het circuit voor de Formule BMW Talent Cup 2012.

Evenals het evenement in Monteblanco, zal er getest worden in Groß Dölln in de buurt van Berlijn (10 en 11 september), Brands Hatch in Engeland (26 oktober) en Valencia, Spanje (21 en 22 november).

Ook zal er een strijd zijn tussen alle ingeschreven deelnemers. De winnaar krijgt financiële steun van BMW ter waarde 100.000 euro netto voor een zitje in de Formule BMW Talent Cup 2012.

Van basistheorie tot intensieve testritten en races. De beginners in formule racing van 14 jaar en ouder wordt alles geleerd wat ze nodig hebben om top coureurs te worden. Na het programma van een jaar, zal BMW Motorsport sponsor zijn van de winnaar van het Formula BMW Talent Cup voor één seizoen in de ATS Formule 3 Cup of een vergelijkbare race series in het volgende jaar.

In de ongeveer 10 klasses, waarvan ongeveer 12 races worden uitgevoerd, zitten de jongeren ongeveer 100 uur op de baan om uitgebreide praktische rij-ervaringen verzamelen. De raceauto die wordt geleverd door BMW Motorsport voor gebruik door alle deelnemers is de FB02 race-auto, die zich heeft bewezen in de Formule BMW als een absoluut veilige en krachtige auto. Tegelijkertijd biedt het de jonge bestuurders veel van de set-up opties die ze keer op keer zullen tegenkomen in de loop van hun carrière.

Als onderdeel van het programma, geven internationaal gerenommeerde experts onmisbare vaardigheden en inzichten op het gebied van auto set-up, data-analyse, technisch inzicht, fitness, sponsoring en media training. BMW werkt met coureurs en ervaren instructeurs die de jonge rijders de perfecte voorbereiding voor een carrière in de autosport geven.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 6521

2 7518

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter