BMW Classic geeft opdracht om originele bak van 328 te produceren

BMW Classic geeft opdracht om originele bak van 328 te produceren

1 1746

BMW Classic heeft opdracht gegeven voor het opnieuw produceren van tandwiel setjes voor de originele Hurth versnellingsbak die gemonteerd zit in de BMW 328. Dit is weer eens het bewijs dat BMW Classic nauw betrokken is bij het behoud van het erfgoed van het merk.

Hiermee laat BMW weer zien dat ze druk zijn om zoveel mogelijk originele BMW onderdelen te kunnen leveren voor hun klassiekers.  Op dit moment worden nog  volledig gesynchroniseerde versnellingsbakken of voortdurend aangepaste  versnellingsbakken geïnstalleerd in de BMW 328. De eerste en tweede versnellingen in de oorspronkelijke Hurth versnellingsbak uit 1930 zijn niet gesynchroniseerd terwijl de derde en vierde versnelling wel worden gesynchroniseerd.

BMW Classic heeft automotive leverancier ZF Friedrichshafen AG, een bewezen versnellingsbak specialist, opdracht gegeven om deze lastige taak op te lossen. Specialisten uit het archief en het restauratieatelier van BMW Classic en externe specialisten op het gebied van de BMW 328 hebben hun krachten gebundeld met de versnellingsbakingenieurs van Friedrichshafen om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke uitvoering van de jaren 1930 te komen. De grootste uitdaging is om de oorspronkelijke versie vast te stellen, want na meer dan 70 jaar zijn alle bestaande versnellingsbakken slachtoffer geworden van  wijzigingen en optimalisaties. De benodigde middelen zijn zodanig dat ZF Friedrichshafen AG het project een vergelijkbare status geeft met die van een prototype bouwen voor de moderne versnellingsbakken.

De eerste prototypes zijn al geïnstalleerd in BMW 328’s van BMW Classic zelf. Tijdens het jaar zullen deze  duurtesten ondergaan op verschillende evenementen. BMW Classic anticipeert op leveringen aan klanten aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar.

Bron: BMW Classic

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter