BMW Concept Active Tourer nader bekeken

BMW Concept Active Tourer nader bekeken

BMW Active Tourer

De BMW Active Tourer Concept kan wel eens de meest interessante BMW voor de komende jaren worden. Dit concept combineert de voordelen van een plug-in active hybrid met de voordelen van een 3 cilinder turbo benzine motor.

BMW Active Tourer

eDrive & Efficient Dynamics

Waar BMW i inzet op puur elektrisch, al dan niet in combinatie met een range extender, gaat deze Concept Active Tourer de eerste plugin hybrid zijn gebaseerd op BMW eDrive technologie. Waar de huidige 3 Serie, 5 Serie en 7 Serie weliswaar echte power active hybrids zijn, staat deze concept Active Tourer voor de nieuwe generatie efficiënt dynamics active hybrids die volledig gescheiden aandrijflijn hebben om elektrisch te rijden.

BMW 2 Serie Active Tourer

Screen Shot 2013-03-23 at 2.25.08 PM

Hoewel de eDrive technologie overeenkomt met de BMW ActiveE 1 serie Coupé, zal deze concept waarschijnlijk niet als 1 Serie GT in de markt worden gezet. Het concept van de Active Tourer biedt dermate meer ruimte dat de auto tussen een 1 en 3 Serie valt. De naam 2 Serie Active Tourer is al eens gevallen en wij verwachten nog steeds dat de auto onder deze naam op de markt komt.

Active Tourer aandrijving

De Concept Active Tourer laat zien dat BMW niet persé gebonden is aan een auto met achterwielaandrijving alléén. Met MINI heeft BMW immers veel ervaring in huis om een gebalanceerde voorwielaandrijver te ontwikkelen. De Active Tourer concept is gemaakt voor mensen die een actieve levensstijl willen combineren met ruimte voor gezin, sport of reizen. De relatieve hoge carrosserie biedt veel interieurruimte en overzicht. Niet in de laatste plaats door het a-typische BMW cab-forward ontwerp. De toekomstige koper krijgt een sportief ogende, ruime, ActiveHybrid mét eDrive technologie waarbij de 3 cilinder benzine motor de voorwielen aandrijven en de eDrive aandrijflijn de achterwielen elektrisch aandrijven. Toch een soort van xDrive dus 😉 .

Screen Shot 2013-03-23 at 2.29.01 PM

Active Tourer video

Bron: BMW.tv

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

1 13561

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter