BMW ConnectedDrive Dynamics Concept van Lukas Haag

BMW ConnectedDrive Dynamics Concept van Lukas Haag

2 2984

Design student Lukas Haag ontwerpt samen met BMW een sportieve 2+2-zitter met brandstofcel aandrijving: De BMW ConnectedDrive Dynamics. 

Als onderdeel van een bachelor thesis heeft design student Lukas Haag een BMW sportwagen van de toekomst ontworpen. Zijn BMW ConnectedDrive Dynamics Concept werd in samenwerking met de deskundigen in exterieur design van BMW AG gerealiseerd en is een sportwagen in de autonome autowereld van morgen.

BMW-ConnectedDynamics-Lukas-Haag-Design-Concept-Car-15 (1)

De centrale vraag is of een fabrikant als BMW, toch bekend van fijn en sportief rijdende modellen, in een wereld van zelfrijdende auto’s fascinerende producten aan kan bieden. De BMW ConnectedDrive Dynamics Concept biedt hierom een combinatie van een prachtig design en een futuristische aandrijflijn.

Het model meet 4.45 meter in lengte en is 1.25 meter hoog.  De 2+2-zitter biedt een schone, maar niet nader gespecificeerde, Fuel Cell aandrijving. Vierwielbesturing en een breed scala aan zitplaatsen kunnen worden gekoppeld aan de optie “rijlessen” te nemen in de digitale driver: Als de bestuurder het wenst, geeft de auto aanwijzingen voor het verbeteren van de eigen rijstijl en legt uit waarom het anders handelt dan mensen in sommige situaties zouden doen.

BMW-ConnectedDynamics-Lukas-Haag-Design-Concept-Car-13

Op zich zou je de door Lukas Haag ontworpen concept zien als de opvolger van de BMW Vision ConnectedDrive Concept uit 2011. Ook deze auto liet zien waarin auto’s verbonden konden worden via een netwerk.

Bron: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

1 13560

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter