BMW ConnectedDrive Store 2013

BMW ConnectedDrive Store 2013

0 5369

BMW gaat zijn komende modellen uitrusten met firmware waarmee de ConnectedDrive-functionaliteit flink wordt uitgebreid. Er komt onder meer integratie van Siri en Samsung S Voice. 

BMW heeft als doel om in 2017 vijf miljoen auto’s met het internet verbonden te hebben via ConnectedDrive, met behulp van een ingebouwde simkaart in de auto. Vrijwel alle modellen krijgen vanaf juli een ingebouwde simkaart en de nieuwe iDrive 4.2-firmware. Nieuw is ook dat men niet meer vast zit aan het totale pakket van diensten. Je kunt straks door Apps te downloaden die functies in de auto krijgen die je ook daadwerkelijk gebruikt. Hierdoor zullen de kosten voor BMW ConnectedDrive ook aanzienlijk dalen. Via deze BMW ConnectedDrive Store kun je zelfs diensten tijdelijk, dus ook alleen betalen als je ze gebruikt, activeren. Een voorbeeld: Voor de vakantie wil je absoluut het Real Time Traffic Information systeem te gebruiken, terwijl dat voor de rest van het jaar niet nodig is. Dan is het nu dus mogelijk om dit tijdelijk te activeren.

P90124700

Met de nieuwe firmware krijgen de auto’s een internetbrowser, die echter alleen te gebruiken is als de auto stationair is. Met een splitscreen is het mogelijk tegelijk te browsen en andere informatie te krijgen, zoals media-informatie. Daarnaast wordt het iApp-bluetooth-protocol ondersteund, waardoor muziek van bijvoorbeeld een iPhone of iPod draadloos te beluisteren is.

P90124685

Een aantal third-party apps voor de iPhone werd al ondersteund, waaronder Deezer, Napster en TuneIn Radio. Binnenkort worden ook third-party-apps voor Android ondersteund. Voor ontwikkelaars heeft BMW een sdk beschikbaar.

Een groot voordeel is dat de kosten voor BMW ConnectedDrive dus aanzienlijk omlaag kunnen.

Bron: BMW Group.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter