BMW gaat FAST and furious.

BMW gaat FAST and furious.

1 1110

Ja ja. Het zat er natuurlijk aan te komen: een MPV van BMW.

BMW is erop gebrand om in een compleet nieuw deel van de markt te gaan opereren. Hiervoor gaan ze met drie voorwielaangedreven modellen komen om te concureren met de Mercedes A- en B-klasse.

Onder de hevige camouflage op deze spionagefoto’s zit het eerste van deze nieuwe BMW type’s. Deze wordt gevormd op de basis van de nieuwe 1-serie.

Onder de codenaam FAST, dat staat voor Family Activity Sports Tourer, zal de nieuwe MPV moeten gaan concureren met de aankomende Mercedes B-klasse.

Met z’n klassieke monobox ontwerp, schuine voorruit en een verlengde wielbasis voor toegevoegde bruikbaarheid, zal de FAST breken met de traditionele merkwaarden van BMW als deze in 2013 op de markt komt.

Het hoort allemaal bij het plan om een voorwielaangedreven platvorm te delen met de volgende generatie MINI’s en twee nog te verschijnen BMW’s waaronder een kleine stationwagen en een stadsauto.

De motoren worden waarschijnlijk nieuwe 1,5 liter benzine en diesel drie-cilinders met vermogens van 75pk tot een lekkere 150pk.

 

De Fast komt ook met vierwielaandrijving ter beschikking.

 

(met dank aan AutoExpress)

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 7532

2 13404

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter