BMW gaat opnieuw sportief in 2012

BMW gaat opnieuw sportief in 2012

Na 40 jaar gaat BMW opnieuw meewerken aan de Olympische spelen. In 1972 sponsorde BMW de spelen in München met o.a. elektrische (!) BMW 2002’s. Op de achtergrond van het Olympiapark was de in aanbouw zijnde BMW “viercilinder”zichtbaar. Deze moest natuurlijk uiterlijk klaar zijn voor de spelen van ’72, maar de binnenzijde was nog volledig leeg.

Nu heeft BMW UK bekend gemaakt dat BMW in 2012 de voertuigvloot van de Olymische en de Paraolymische spelen in London gaat verzorgen. Het eerste voertuig is van de week overhandigd aan het Olympisch Commitee van de Olymische spelen (LOCOG): een fiets.

Een totaal van 400 BMW fietsen worden ter beschikking gesteld door de BMW Group als onderdeel van de operationele behoefte van de spelen. Het grootste deel van de vloot zal bestaan uit uiterst efficiënte diesels. Allemaal onder de noemer Efficiënt Dynamics. Dit zorgt ervoor dat alle voertuigen aan de uiterst strenge eis van de LOCOG van gemiddeld 120 gCO2/km.

De 320d Efficiënt Dynamics zal voor minstens een derde van de vloot in beslag nemen. De 520d Efficiënt Dynamics sedan zal ook een groot deel van devloot gaan uitmaken.

Ook elektrisch rijden gaat, net als in 1972, een belangrijke rol spelen in deze Olympische spelen. 200 MINI E’s en BMW 1 Serie Active E’s worden ingezet. Voor het eerst zullen ook BMW Hybide auto’s op de Britse wegen zijn te vinden. Als debuut op deze spelen een innovatieve fiets met elektriche hulpmotor, de Pedelec.

En niet te vergeten: Motorfietsen. BMW zal verschillende motoren inzetten, zoals de R1200RT, R1200GS en de F650GS, als ondersteuning bij verschillende fiets wedstrijden. BMW zal bijna 4000 voertuigen leveren naast de 400 fietsen. Van diesels tot elektrische auto’s, hybide’s en motorfietsen.

En zo zie je maar weer: de geschiedenis herhaalt zich.

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter