BMW Group Design wint vier Red Dot Design Awards

BMW Group Design wint vier Red Dot Design Awards

1 1653

BMW kan weer een aantal prijzen in de kast zetten. Opnieuw wint de BMW Group Design Red Dot Design Awards. Dit is een product design competitie. 

De vier winnaars uit de BMW Group zijn de BMW M6 Gran Coupe, de BMW 1 Serie, de BMW 3 Serie Touring en de BMW R1200 GS. Zij vielen in de prijzen in de categorie “Automotive and Transportation” en kregen de eer door hun excellente design kwaliteit. De Awards zullen worden overhandigd op het Red Dot Gala, dat plaats vindt op 1 juli 2013 in het Aalto Theatre in Essen (D). Op de gastenlijst worden meer dan 1.200 internationale figuren uit de werelden van de industrie, politiek en de media verwacht.

BMW3er_Touring_

Rode punt

Met jaarlijks meer dan 11.000 inzendingen afkomstig uit 61 landen, is de internationale “red dot design award” uitgegroeid tot de meest gerenommeerde design competitie van de wereld. Deze competitie wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen georganiseerd en de award wordt in drie categorieën uitgereikt: In de categorie product design, communication design en design concept. Jaarlijks worden de inzendingen door een internationale jury beoordeeld op criteria zoals innovativiteit, functionaliteit en kwaliteit. De jury bestaat uit bekende designers en design experts. Om te zorgen voor een betrouwbare en onafhankelijke jury wordt deze jaarlijks veranderd. De winnende producten krijgen allemaal een eigen plek in het red dot design museum in Duitsland en Singapore.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8148

2 14600

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter