BMW Group neemt succesvolle start in nieuw financieel jaar.

BMW Group neemt succesvolle start in nieuw financieel jaar.

0 1359

De BMW Group heeft de winst in het eerste kwartaal met 4,5 procent zien dalen, als gevolg van lagere autoprijzen op de tegenvallende Europese markt. De onderneming realiseerde in het eerste kwartaal een iets lagere omzet van 17,5 miljard euro ten opzichte van vorig jaar. 

BMW haalde een winst voor belasting van 2,04 miljard euro, tegen 2,13 miljard euro in het eerste kwartaal van vorig jaar. De daling (90 miljoen euro) is minder groot dan door analisten werd verwacht. Het aantal verkochte auto’s liep juist 7 procent op naar 381.404 wagens. De omzet van het autoconcern zakte met 4,1 procent tot 17,5 miljard euro.

BMW group

Omdat in China en de Verenigde Staten wel een groeiende vraag is, handhaaft BMW zijn doelstelling om de winst voor belasting over geheel 2013 op hetzelfde niveau te laten eindigen als vorig jaar.

BMW verkocht, samen met de merken MINI en Rolls-Royce, in 2012 een recordaantal van 1,85 miljoen auto’s. De winst voor belastingen kwam toen uit op 7,8 miljard euro. Ook dat was een record. De komende 2 jaar brengt de autobouwer naar verwachting 25 nieuwe modellen op de markt, waarvan 11 in 2013. Dit moet de groei gaan stimuleren.

De onderneming realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 17,5 miljard euro. De EBIT van de BMW Group bedroeg 2 miljard euro, de EBT eveneens 2 miljard euro. De onderneming realiseerde een nettowinst van 1,3 miljard euro, de EBIT marge bedroeg 11,6%. De BMW Group bevestigt dan ook de verwachtingen voor 2013.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter