BMW Group op de 91ste European Motor Show in Brussel

BMW Group op de 91ste European Motor Show in Brussel

0 3961

Op de 91ste Eropean Motor Show in Brussel, die plaats vindt van 11 t/m 20 januari 2013 neemt de BMW Group een aantal Europese en Belgische primeurs mee. Waardonder de BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring en de nieuwe BMW Z4 (vanaf 15/01/2013).

BMW

Als eerste zal de BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring als Europese première worden voorgesteld in Brussel. Deze versie, die eveneens erg populair is als zakelijke auto in de sedan-variant, vervolledigt het al erg ruime gamma. Met 163 pk, een gemiddeld verbruik van 4,3l/100km en een CO2-uitstoot van slechts 114g/km heeft deze wagen alles in huis om de Belgische markt te veroveren.

Voorgesteld als wereldpremière op het Salon van Detroit zal de nieuwe BMW Z4 op 15 januari in Brussel voor de eerste keer worden getoond aan het Europese publiek. Halfweg zijn levenscyclus maakt de BMW Z4 zijn opwachting met een vernieuwd design in de versie sDrive35is. Deze Roadster met automatisch opvouwbare hardtop beantwoordt perfect aan de definitie van een vrijetijdsvoertuig, meteen ook het thema van het salon 2013.

Na de voorstelling van deze nieuwe conceptwagen op het autosalon van Parijs, zal het Belgische publiek in Brussel voor het eerst de BMW Concept Active Tourer kunnen ontdekken. Deze plug-in hybride is uitgerust met een volledig nieuwe BMW driecilinder motor met 1,5l en TwinPower Turbo. Deze levert 190 pk en verbruikt gemiddeld slechts 2,5l benzine per 100 km. De genereuze binnenruimte en het typische rijplezier van deze eerste BMW met voorwielaandrijving onderstrepen alvast het typische karakter van het merk.

BMW stelt eveneens de « Technical module » van de Concept BMW i3 voor. Deze module zorgt voor het principe “life-drive” dat aangepast werd voor deze volledig elektrische wagen. Enerzijds is er het deel “Drive” in aluminium dat de elektrische motor en de batterijen herbergt, anderzijds de cel “Life” in plastic verstevigd door carbonvezels voor de cockpit. De BMW i3 komt eind 2013 op de markt.

Het merendeel van de voorgestelde wagens op de stand van BMW beschikt over de slimme integrale aandrijving xDrive. Van de BMW X1 xDrive 18d tot de krachtige M550d xDrive Touring, van de BMW 730d xDrive tot de BMW X6 M en laten we ook de de BMW X3 en X5 niet vergeten. Kortom: de liefhebbers van een Sports Activity Vehicle, Sedan of Touring uitgerust met vierwielaandrijving worden verwend!

De traditionele modellen blijven evenmin in de schaduw staan; van de BMW 116d EfficientDynamics Edition met 99 g CO2/km, over de 520d EfficientDynamics met 119 g CO2/km tot de 330d Touring, de talrijke bezoekers zullen het BMW gamma, dat beantwoordt aan de specificaties van het salon 2013, ongetwijfeld waarderen. Alle modellen van het BMW gamma spiegelen zich aan de tweede generatie van de BMW 1 Serie, waarvan het model BMW 116d EfficientDynamics een uitstoot heeft van amper 99 g CO2/km uitstoot. Eveneens present zijn de BMW X1, X3, X5, X6 en uiteraard ook de BMW 7 Serie.

Tot slot zullen ook de sportievelingen hun hart kunnen ophalen aan de BMW M3, die een schitterende overwinning behaalde tijdens het Duitse kampioenschap DTM en dat na 20 jaar afwezigheid van BMW in deze competitie op het hoogste niveau.

MINI

MINI heeft als Europese première de geheel nieuwe MINI Paceman John Cooper Works All4 mee naar Brussel genomen. Deze eerste Sports Activity Coupé in het MINI gamma beschikt over de meest krachtige motorisatie ooit ontwikkeld door MINI John Cooper Works. Met niet minder dan 218 pk, aangedreven door alle vier de wielen, vervolledigt de MINI Paceman JCW het reeds omvangrijke gamma van MINI. De MINI Paceman, die in de lente zal verschijnen, staat als Belgische première in de Heizelpaleizen als Cooper D en Cooper S versie.

Voor de eerste keer zal het publiek ook de MINI Clubvan kunnen ontdekken. Deze charmante bedrijfswagen laat professionelen toe hun leveringen in klasse af te werken. De MINI Clubvan is afgeleid van de MINI Clubman (die eveneens aanwezig is op het salon) en biedt een lange vlakke laadvloer achter de twee plaatsen vooraan. Op die manier is het mogelijk om slim te laden en lossen zonder het “go-kart” rijgevoel te verliezen dat zo eigen is aan het merk MINI.

Bezoekers kunnen MINI ook ontdekken als twee- of vierzitter met de MINI Roadster en de MINI Cabrio terwijl de MINI karakters Hatch Ray en Bayswater eveneens present zullen zijn.

Auto’s op de 91ste European Motor Show in Brussel 2013 (Paleis 7)

BMW

BMW 116d EfficientDynamics Edition Hatch Sport (Belgische première)

BMW 316i Berline
BMW 316d Touring Modern
BMW 328i Touring                                                                                                                                                                                                                                                         BMW 330d Touring Luxury
BMW 320d EfficientDynamics Edition Touring (Europese première)

BMW 520d EfficientDynamics Edition Berline                                                                                                                                                                                            BMW 520d Touring
BMW X1 sDrive 16d
BMW X1 xDrive 18d xLine
BMW X3 sDrive 18d
BMW X3 xDrive 20d
BMW X5 xDrive 30d
BMW X5 M50d
BMW X6 xDrive 40d
BMW X6 M
BMW 730d xDrive
BMW Z4 sDrive 20i
BMW Z4 sDrive 35is (vanaf 15/01) (Europese première)

BMW M3 DTM
BMW Concept Active Tourer (Belgische première)                                                                                                                                                                                  BMW i3 “Technical Module” (Belgische première)

MINI

MINI Paceman John Cooper Works All4 (vanaf 15/01) (Europese Première)                                                                                                                                      MINI Paceman Cooper S All4 (Belgische première)                                                                                                                                                                                 MINI Paceman Cooper S All4 (Belgische première)                                                                                                                                                                               

MINI Roadster John Cooper Works

MINI Countryman John Cooper Works                                                                                                                                                                                                                 MINI Countryman Cooper SD All4                                                                                                                                                                                                                 MINI Countryman One D
MINI Clubman Cooper S

MINI Clubman One D
MINI Clubman John Cooper Works (t.e.m. 14/01)                                                                                                                                                                                   MINI Clubvan One
MINI One Ray
MINI Cooper D Bayswater
MINI Cabrio Cooper Highgate

Bron: BMW Belux

 

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10185

1 13567

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter