BMW i laadpunten via Hubject: publieke laadpunten voor eMobility

BMW i laadpunten via Hubject: publieke laadpunten voor eMobility

0 1345

Hubject GmbH is een joint venture tussen BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, RWE en Siemens. Hubproject brengt experts uit de industrie samen om een infrastructuur te ontwikkelen voor het aansluiten van openbare oplaadpunten binnen Europa. Hubject project biedt leveranciers van eMobility de mogelijkheid om hun diensten uit te breiden met eRoaming

Met eRoaming kunnen eigenaren van elektrische auto’s, zoals de volgend jaar te introduceren BMW i3, toegang verkrijgen tot alle openbare laadpunten binnen het sterk opkomende Europese netwerk middels het contract van één enkele aanbieder.

De Hubject technologie maakt het opladen van een elektrische auto net zo eenvoudig als geld opnemen bij een geldautomaat van een willekeurige bank.

De automobilist kan zich identificeren via zijn smartphone en de eMobility app. De infrastructuur die het mogelijk maakt om van elk laadstation binnen het Hubject netwerk gebruik te maken is gebaseerd op RFID technologie en QR Codering. Het Hubject-label bevat een gestandaardiseerde QR code, waarmee de gebruiker zich kan identificeren via de scan functionaliteit van de eMobility app.  Andere vormen van toegang binnen het Hubject systeem zijn RFID-kaarten, smart charging-cables of Plug & Charge via power line communicatie met het laadstation.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter