BMW i opent in Londen eerste BMW i Store

BMW i opent in Londen eerste BMW i Store

0 1894

De BMW Group opent de eerste BMW i Store op Londen Park Lane (Engeland) en presenteert tegelijkertijd de BMW i3 Concept met een nieuwe interieurkleur en het gebruik van opvallende materialen en de nieuwe BMW i Pedelec.

 

De basis is de oorspronkelijke BMW i3 Concept Car die vorig jaar in première ging tijdens de Frankfurt International Motor Show (IAA). De BMW i3 nu nog meer afgestemd op het Next-Premium-uitgangspunt waarbij het thema duurzaamheid centraal staat. In een volgende post meer details. Tijdens de opening van de BMW i Store viert de nieuwe BMW i Pedelec (Pedal Electric Cycle) Concept, een op maat gemaakte aanvulling op de BMW i3 Concept,  zijn première. Een compacte fiets die in een oogwenk kan worden opgevouwen, en er passen er twee in kofferruimte van de BMW i3 Concept.

BMW i  komt met een innovatieve tweewieler, die fungeert als de perfecte aanvulling op de BMW i3 Concept en voegt een nieuwe en handige toepassing in persoonlijke mobiliteit, met name in stedelijke gebieden. De nieuwe BMW i Pedelec (Pedal Electric Cycle) Concept is een compacte fiets uitgerust met een elektrische motor  die de spierkracht van de berijder  met een extra dosis koppel meehelpt. En dat betekent dat de berijder  nog sneller naar andere delen van de stad kan komen. De  batterijen  kunnen ook

worden opgeladen terwijl de fietsen in de kofferbak zitten.

Net als de BMW i3, is de BMW i Pedelec Concept een door en door high-tech vorm van persoonlijk vervoer. Geavanceerde componenten, zoals schijfremmen voor en achter, een drie-speed versnellingsnaaf geïntegreerd in de motor, een lichtgewicht frame (zoals de BMW i3 Concept) van aluminium en koolstofvezel, een elektrische motor met hoog koppel compleet met elektronisch managementsysteem en high-performance batterijen en een slim klapmechanisme, maken van deze snorfiets een zeer praktische transport oplossing. De fiets kan de berijder tot 25 km/h assisteren. Afhankelijk van de belading en de belasting heeft de BMW i Pedelec Concept een rijkweidte van 25 tot 40 kilometer. De accus kunnen in 1,5 uur worden opgeladen met een snellader. Achter het stopcontact duurt dit ongeveer 4 uur.

De BMW Group onthult zijn uitgebreide 360° ELEKTRISCHE-pakket in voor het eerst in Londen. Dit uitgebreide assortiment van producten en diensten levert een uiterst betrouwbare, comfortabele en flexibele manier om de voordelen van dagelijkse elektromobiliteit  te ervaren. De nieuwe BMW i verkoopkanalen zijn ontworpen om klanten een gebruiksvriendelijke en klantgerichte toegangspunt tot het aanbod van producten en diensten te verlenen.

BMW i staat voor visionaire voertuigen en mobiliteitsdiensten, inspirerende vormgeving en een nieuwe aanpak van premium mobiliteit die sterk gericht is op duurzaamheid. Onder dit nieuwe sub-merk, heeft de BMW Group speciale voertuig concepten ontworpen die het hele concept van persoonlijke mobiliteit zal herdefiniëren. De pijlers zijn het gebruik van innovatieve technologieën, intelligente lichtgewicht design en innovatieve materialen om voertuigen te creëren met een zeer laag gewicht, gemaximaliseerde aktieradius, royale interieurruimte, moeiteloze rijeigenschappen en geoptimaliseerde veiligheid. Een deel van dezelfde familie als de BMW i8 Concept Coupé en BMW i8 Concept Spyder hybride modellen, is de BMW i3 het eerste volledig elektrische voertuig van BMW i. Deze gaat in 2013 in productie.

Bron: BMW i

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter