BMW i8: Mission Impossible

BMW i8: Mission Impossible

3 2486

Tom Cruise en Mission Impossible zijn terug van weggeweest, de supercar in deze spectaculaire actie film komen van BMW. De BMW i8, de supercar van de toekomst, en de nieuwe 6-serie Cabrio zijn twee van de sterren in de film.

Vorig jaar hoorden we al het nieuws dat de nieuwe 6-serie te zien zal zijn in deze populaire film, slechts een paar maanden later kwamen we erachter dat ook de BMW i8  naast Tom Cruise de grote ster van deze film zal zijn. De opname voor alweer het 4de deel van Mission Impossible is onlangs begonnen in Dubai en Engeland.

Volgens bronnen, “Mission Impossible: The Ghost protocol” zal een aantal spectaculaire auto-achtervolgingen te zien zijn met de nieuwe 6er , samen met andere BMW modellen

Maar ook zal de BMW i8 te zien zijn, een BMW ontwikkeld onder de Project i paraplu. De EfficientDynamics Concept, de BMW i8, is voorzien van een 1.5 liter driecilinder turbodieselmotor met 163 pk en 214 Nm koppel. Daarnaast wordt de dieselmotor bijgestaan ​​door twee elektrische motoren .

De eerste, een elektrische e-synchroonmotor, is aan de voorkant van de auto op de vooras geplaatst en produceert een 33 pk en 214 Nm koppel. De tweede elektromotor, een volhybride aandrijving, zit aan de achterkant van de auto voor een perfecte gewichtsverdeling. Deze elektrische motor produceert 80 pk en 162 Nm koppel. Een tijdelijke boost-functie kan het vermogen gedurende 30 seconden verhogen naar 112 pk of 139 pk voor slechts 10 seconden. De 1450 kg sportwagen sprint van 0-100 km/h in slechts 4,8 seconden, prestaties die vergelijkbaar zijn met de huidige M3 maar met een verbruikt van slechts 3,7 liter op 100 km en stoot hij slecht 99 g CO2/km uit.

De auto zal op te laden zijn via een conventionele stopcontact in slechts 2,5 uur. De beste omschrijving van deze BMW Vision EfficientDynamics: een vierzits sportauto met een charismatisch ontwerp, indrukwekkende prestaties maar bovenal een ongekend laag brandstofverbruik. Het resultaat van een lang gekoesterde wens van BMW om een dergelijk vernieuwend concept echt op de weg te zetten.

De BMW i8 zal zijn showroom debuut maken aan het einde van 2013, met leveringen vanaf begin 2014.

[technische gegevens onder voorbehoud, er gaan geruchten over benzine motoren ipv diesel]

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 7247

1 5311

3 COMMENTAAR

Laat een reactie achter