BMW investeert meer in NedCar fabriek

BMW investeert meer in NedCar fabriek

0 1633

De BMW Group heeft veel vertrouwen in NedCar. Dat blijkt wel uit het feit dat het concern zelf ook nog 8 miljoen Euro in de fabriek in Born wil investeren.

Dat meldt L1 Omroep Limburg op basis van een notitie van de provincie. Het totale bedrag dat BMW en de VDL Group door deze extra investering naar binnenbrengen zal hiermee 82 miljoen euro bedragen. De provinciale subsidie van 3 en-een-kwart miljoen euro blijft ongewijzigd.

4209593525

MINI start begin volgend jaar met de productie van de New MINI III in Born. Moederconcern BMW heeft NedCar gevraagd om daarnaast nog plek vrij te houden voor de eventuele productie van andere modellen. Dat is de reden dat BMW een groter deel van de investeringen in de carrosseriebouw zelf wil financieren.

Onlangs maakten we bij MINIblog.nl bekend dat er nog een extra Nederlands tintje zit aan de productie van MINI bij Nedcar. De Nederlands/Indische bandenfabrikant Vredestein/Apollo uit Enschede gaat de eerste montage banden leveren. Vredstein is op dit moment druk bezig om deze banden, waaraan natuurlijk extra strenge eisen worden gesteld, te ontwikkelen.

Bron: L1 Omroep Limburg

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter