BMW krijgt ÖkoGlobe voor carbontoepassing

BMW krijgt ÖkoGlobe voor carbontoepassing

0 1299

De jury van de ÖkoGlobe 2011 weet de ontwikkeling van het goedkoper en in grotere aantallen produceren van Carbon versterkt kunststof (CRFP) op waarde te schatten.

BMW kreeg de prijs in de categorie “Neue Werkstoffe im Fahrzeugbau”. Ze waren vol lof over de komende toepassingen van carbon modellen bij de BMW i Serie. Ook steeds meer toepassingen van dit materiaal door de fabrikant  sinds 2003 was een reden voor deze prijs.

Zoals we nu onderhand wel weten loopt BMW voorop in de ontwikkeling van dit materiaal. En ook het goedkoper in serie produceren is een prioriteit van BMW. In 2013  komt de BMW i3 op de markt die  volledig van dit materiaal is opgetrokken. En een jaar later de exotische i8. Het lichter maken van auto’s komt het milieu ten goede. Door minder gewicht is een lager verbruik mogelijk.

Dr Klaus Draeger (ontwikkelings ingeneur van BMW AG): “Het is voor ons bedrijf belangrijk om, naast de elektromobiliteit, voorop te lopen in de ontwikkeling van materialen en met beide bij te dragen aan een beter milieu”.

Voor het eerst werd ook de anti-prijs “Grüne Citrone” uitgedeeld. Hiermee willen ze de aandacht vestigen op ontwikkelingen die op z’n minst bedenkelijk zijn voor het milieu. Dit jaar heeft Audi de “eer” gehad. Hun Wörthersee-Studie A1 Clubsport quattro met 503 pk past volgens de jury niet meer in deze tijd.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter