BMW laat Active Tourer in de kou staan

BMW laat Active Tourer in de kou staan

0 2074

BMW vindt 2014 een mooi jaar om het roer om te gooien. Tot afgrijzen van vele BMW-fans: voorwielaandrijving. De nieuwe BMW Active Tourer zal dan zijn opwachting maken bij de dealers.

BMW-Active-Tourer-Van

Op de laatste Autosalon van Parijs werd de concept van de BMW Active Tourer al gepresenteerd en de kritieken waren lovend. Hoofd designer Adrian van Hooydonk is ervan overtuigd dat BMW een auto kan maken met voorwielaandrijving die de slogan”Freude am Fahren”eer kan aandoen. De basis voor deze nieuwe BMW Mini-Van is het platvorm van de komende MINI III. En zoals we weten van de MINI is dat het “fun-gehalte” hoog is.

BMW-Active-Tourer

De BMW Van zal een lengte krijgen van 4 meter 20 en ruim plaats moeten bieden aan vijf personen. De hoogte zal 1,56 meter zijn. Hij zal als 1 Serie in de markt worden gezet terwijl hij met de achterwielaangedreven F20 weinig overeenkomsten heeft. De naam BMW 1 Serie GT blijft hardnekkig rondcirculeren. De auto is tegelijk met de BMW 5 Serie LCI betrapt in Zweden tijdens de marteltests in de extreme kou. Motorisch zullen alleen de nieuwe generatie drie-cilinder motoren in deze auto komen. Zowel benzine als diesel turbo-motoren met 1,5 liter cilinderinhoud. Verder is de auto nog zo heftig gecamoufleerd dat er van het uiterlijk nog niet zoveel te vertellen is.

Active-Tourer

De BMW Concept Active Tourer van de Autosalon in Parijs had vierwielaandrijving door de plaatsing van een elektrosynchroonmotor die als extra de achterwielen aandreef. Of dit in het produktiemodel ook als optie leverbaar wordt is nog koffiedik kijken.

Bron: Auto, motor und sport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8199

2 14652

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter