BMW M en de MotoGP™

BMW M en de MotoGP™

De Moto GP ™ staat op het punt om te beginnen aan een nieuw en opwindend seizoen. Van bij de start van dit nieuwe seizoen luidt het motto: nieuwe regels, nieuwe coureurs en nog krachtigere motoren.
 
Een van de factoren voor het succes van de populaire race-serie is de jarenlange samenwerking tussen BMW M GmbH en MotoGP ™ organisator Dorna. BMW M versterkt deze hechte samenwerking verder met de benoeming van de nieuwe Dorna MotoGP ™ veiligheidsadviseur Loris Capirossi als de nieuwe BMW M MotoGP ™ expert.
 
De voormalige top motorcoureur uit Italië heeft grote ervaring en beschikt over een enorme kennis van de MotoGP ™. Bijgenaamd ‘Capirex’ heeft de Italiaan een zeer succesvolle Grand Prix carrière op zijn naam staan​​ die 22 jaar terug gaat met in totaal 328 wedstrijden en drie wereldtitels. Hij heeft een enorme expertise op het gebied van het racen en een hoge mate van gevoeligheid voor veiligheidsaspecten. Op basis van zijn uitgebreide know-how, zal Capirossi de rol van een consultant en BMW M MotoGP ™ expert voor de huidige WK-serie uitvoeren. Het nieuwe seizoen start op 26 april 2012 in Jerez de la Frontera (Spanje).
 
“Om maximale betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen, moeten de Safety Cars perfect functioneren, zelfs onder de zwaarste race omstandigheden. De high-performance BMW M auto’s voldoen volledig aan de eisen van het het circuit”, zegt Loris Capirossi. BMW is al sinds 1999 betrokken bij de MotoGP ™ en levert de officiële Safety Cars. In 2006 is de samenwerking overgenomen door BMW M GmbH, die dit jaar zijn 40-jarig bestaan ​​viert.
 
De BMW M GmbH Safety cars staan garant voor veilige en betrouwbare ondersteuning tijdens de kwalificaties en de race zelf. In aanvulling op de Safety Cars, BMW biedt ook de BMW S 1000 RR Safety Bikes en diverse BMW X-modellen, die worden gebruikt door de wedstrijdleiding, de medische dienst en ook als shuttle voertuigen.
 
In de eerste helft van het seizoen wordt de nieuwe BMW M5, die vorig jaar al op de Grand Prix van Indianapolis (U.S.A.) werd gebruikt als de safety car, ingezet. Net als de BMW 1 Serie M Coupé. Ze zijn speciaal geoptimaliseerd voor de inzet op het circuit en voor het leiden van een motorfiets race veld. Vanaf het midden van het seizoen, zal de BMW 1 Serie M Coupé worden vervangen door de nieuwe BMW M6 Coupé. Voor verdere details zie: www.bmw-m-safetycar.com
 
Bron: BMW Motorsport

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 6482

2 7462

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter