BMW M2 coupé

BMW M2 coupé

1 1852

Volgens BMW M’s managing directeur Dr Friedrich Nitschke zit onder andere deze M2 Coupé eraan te komen. Deze komt in dezelfde klasse als de Audi TT RS en de Porsche Cayman.

De M2 zal gebaseerd worden op de F21, oftewel de nieuwe 2-serie die begin 2014 gepland is. Gelukkig gewoon met de motor voorin en achterwielaandrijving. Volgens een insider zal de auto duidelijk afwijken van de standaard coupé. De fabrikant is een tweetal motoren aan het testen voor dit model. Als eerste een 3 liter 6-cilinder turbo motor, op basis van de unit uit de 1-serie M Coupé, met ongeveer 350pk en een innovatieve tri-turbo uitvoering met ongeveer hetzelfde vermogen maar een schonere verbranding en lager verbruik. Deze motor zal debuteren op de Frankfurt Motor Show in September in een nieuwe X3M.

De remmen zullen van de huidige M3 afkomstig zijn en de transmissie wordt een hagelnieuwe DCT bak. Om het gewicht van de auto zo laag mogelijk te houden zal er veel gebruik worden gemaakt van carbon fibre-reinforced plastic, zoals ook in de i projecten zal worden gebruikt.

Dr Nitschke verteld ons dat de 1-serie M Coupe aan de basis staat van een hele reeks M produkten waarbij sportiviteit samen gaat met een uiterst spaarzaam verbruik van brandstof. “Dit is iets wat we met de M2 Coupé kunnen bereiken.”

Deze volledig nieuwe twee-deurs wordt in 2015 verwacht en als het net zo’n succes is als de 1 M Coupé mogen ze in München niet klagen.

 

(met dank aan AutoExpress)

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

1 COMMENTAAR

  1. Oke. En nu zonder dollen. Gewoon vandaag bestellen dat ding. Wat gaaf! Ben helemaal van slag. En nu durven doorzetten BMW en geen slap commercieel aftreksel er van brouwen!

Laat een reactie achter