BMW M5 LCI (Facelift) krijgt 575 pk!

BMW M5 LCI (Facelift) krijgt 575 pk!

1 2204
BMW M5 LCI

Net als zijn minder vermogende broertjes krijgt de BMW M5 te maken met een optische en technische update. Die update (LCI) biedt tevens ruimte voor het zogenaamde Competition Package waarbij de motor tussen de 15 en 20 pk meer vermogen zal krijgen. 

BMWm5_2013

LCI: Beperkte facelift

Wat opvalt aan bovenstaande foto zijn de gewijzigde koplampunits en nieuwe lichtmetalen velgen in maatje 20″. Aan de achterzijde zullen de lichtunits de zelfde update krijgen als de rest van de serie. De auto zal al met al weer wat strakker worden. Reken er op dat de facelift uitvoering van de BMW M5 pas in het najaar valt te bestellen. De rest van de 5 Serie modellijn zal de facelift waarschijnlijk al eerder krijgen.

f10-m5-lci

Competition Package

Het nieuwe competition package is te herkennen aan de gele remklauwen. Wij verwachten dat het Competion Package op een aantal punten het sportieve karakter van de M5 gaat benadrukken. Denk aan een sterkere motor. Hoewel 560 pk natuurlijk meer dan genoeg is, willen sommige mensen altijd meer. De nieuwe M5 zal met het nieuwe Competition Package 575 pk krijgen, mogelijk zelfs 580 pk. Daarnaast zal het onderstel en de demping ingrepen kunnen krijgen, denk aan dikkere stabilisatorstangen en misschien ook een aanpassing aan het adaptieve onderstel. Uiterlijk zal de Competion Package dus te herkennen zijn aan de grote gele remklauwen, een donkere grille en hopelijk ook extra carbon onderdelen in de voor- en achterbumper.


Bron en foto’s: m5board.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14356

2 10186

1 COMMENTAAR

  1. Waarschijnlijk kost dit weer een sloot geld.. Why the fuck zou je dit bestellen als je al over 560 paarden beschikt?????????

Laat een reactie achter