BMW M6 komt in januari

BMW M6 komt in januari

1 1477

De BMW M5 moet officieel nog komen, maar het volgende M produkt staat al klaar. BMW gaat de M6 (F13) in januari op de autoshow in Detroit voorstellen.

De Coupé wordt een nog sportievere en dynamischere auto dan de al machtige M5. Op technisch vlak zijn de M5 en de M6 gelijk, want in navolging van de vierdeurs sedan krijgt ook de tweedeurs 6 Serie een achtcilinders met twee turbo’s. Ook in de M6 levert deze motor 560 pk en 680 Nm aan koppel. De trekkracht wordt met hulp van achterwielaandrijving op de weg overgebracht. Ondanks de vrijwel identieke opzet van het onderstel en dezelfde output van de achtcilinder is de M6 zonder twijfel veel sportiever. De lagere daklijn van de coupé zorgt voor een lager zwaartepunt.

De M6 komt eerst als Coupé en daarna als Cabriolet . BMW onthult de sportcoupé in januari. De verkoop start in het voorjaar van 2012.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

1 COMMENTAAR

  1. Mijn mening over het merk BMW. Samen met Mercedes Benz het beste automerk op aarde.

    De kwaliteiten en de indruk je als bestuurder nàlaat bij anderen stond ik met verbazing te kijken. Geen enkel merk is zo kwalitatief en degelijk. Natuurlijk in vergelijkbare klasse. Geen Rolls en dat soort uitschieters. Zo’n M is niet alleen de snelste voor het stoplicht. Het maakt jou tien jaar jonger en allen die met n voetje willen gassen…..in de spiegel zie ik ze snel niet meer….

Laat een reactie achter