BMW maakt nieuwe versnellingsbakken voor de 328

BMW maakt nieuwe versnellingsbakken voor de 328

0 1606

Wij hebben het vorig jaar al aangekondigd en nu is het echt zover. De versnellingsbak voor de legendarische BMW 328 is weer leverbaar. 

In samenwerking met ZF, bouwt BMW Classic 55 replica’s van de originele Hurth-transmissie uit de BMW 328 (1936-1940). Deze versnellingsbakken zijn vooral bedoeld voor eigenaren die met hun 328 het circuit op willen. De bakken waren al lange tijd niet meer leverbaar.

bmw-getriebe-328

Moderne materialen

Tot nu werden nog  volledig gesynchroniseerde versnellingsbakken of voortdurend aangepaste  versnellingsbakken geïnstalleerd in de BMW 328. De eerste en tweede versnellingen in de oorspronkelijke Hurth versnellingsbak uit 1930 zijn niet gesynchroniseerd terwijl de derde en vierde versnelling wel worden gesynchroniseerd. Het afgelopen jaar zijn de bakken getest in de 328’s van BMW Classic zelf. De 55 replica vesnellingsbakken zijn door de FIA gecertificeerd als authentiek. BMW Classic heeft weliswaar modernere materialen gebruikt, maar verder zijn de bakken nauwkeurig nagemaakt op basis van historische documenten, zoals technische tekeningen uit het stadsarchief van Eisenach.

bmw_328_6315-b

Mille Miglia

In die Duitse stad werden tussen 1936 en 1940 slechts 464 exemplaren van de BMW 328 gebouwd, een sportwagen met een 80 pk sterke zescilinder lijnmotor. BMW won er vele races mee, waaronder de Mille Miglia. Na de oorlog viel Eisenach in handen van de Russen en werd dus onderdeel van Oost-Duitsland. BMW heeft hier daarna dus geen auto’s meer geproduceerd.

Bron: BMW Classic

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter