BMW Motorsport presenteert de Z4 GTE

BMW Motorsport presenteert de Z4 GTE

0 2184

BMW Motorsport heeft afgelopen week op de Daytona International Speedway de nieuwe BMW Z4 GTE en de rijders voor de American Le Mans Series gepresenteerd. De nieuwe BMW Z4 GTE, die overigens nog niet door de ACO is gehomologeerd, vervangt de in 2009 geïntroduceerde BMW M3 GT.

P90114758

Vooruitlopend op het samengaan van Grand-Am en de American Le Mans Series in 2014 besloten BMW Motorsport en BMW Team RLL de presentatie van de nieuwe auto en de plannen voor 2013 te houden op de Daytona International Speedway.

In Florida werd bekend gemaakt dat de ervaren Bill Auberlen het komende seizoen de BMW Z4 GTE met startnummer 55 zal besturen. De Amerikaan krijgt de snelle Belg Maxime Martin als zijn teamgenoot en het tweetal zal tijdens de langeafstandsraces op Sebring en Road Atlanta gezelschap krijgen van de Duitser Jörg Müller.

Dirk Müller zal in de tweede BMW met startnummer 56 alle American Le Mans Series races rijden. DTM coureur Joey Hand zal in de races die niet samenvallen met de DTM zijn teamgenoot zijn. John Edwards, de tweede nieuwkomer binnen het team van Bobby Rahal, zal in de overige wedstrijden Hand vervangen. Op Sebring en Road Atlanta wordt de rijdersbezetting gecompleteerd door de Duitser Uwe Alzen.

P90114723

De BMW Z4 GTE maakte eind vorige maand de eerste meters op het circuit. Nadat vorig jaar juli de ontwikkeling door BMW werd bevestigd gingen ingenieurs van BMW Motorsport in München en BMW Team RLL hard aan de slag om de BMW Z4 zodanig aan te passen dat deze aan de ACO reglementen voldeed. De vandaag gepresenteerde auto is het resultaat van deze samenwerking.

BMW Team RLL baas Bobby Rahal: “Vanzelfsprekend ben ik zeer enthousiast om dit jaar met de nieuwe BMW Z4 GTE aan de start te komen. Het team kijkt er naar uit om met de auto aan de slag te gaan. Natuurlijk zal er een ontwikkelingsperiode zijn, maar ik zie geen reden waarom we uiteindelijk niet zouden kunnen concurreren met onze tegenstanders in de GT klasse van de ALMS. Hoewel dit in veel opzichten misschien een ontwikkelingsjaar is, denk ik dat we uiteindelijk, net als in 2009 in het eerste jaar van de BMW M3 GT, succesvol kunnen zijn, zeker gezien het niveau van onze coureurs – inclusief de nieuwe coureurs Maxime Martin en John Edwards.”

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14353

2 10184

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter