BMW Museum: Night of the white gloves

BMW Museum: Night of the white gloves

7 1326

Voor de vierde keer op rij organiseerde het BMW Museum in München the Night of the white gloves. Dit jaar stond de BMW 328 in het middelpunt van de belangstelling omdat deze dit jaar 75 jaar bestaat.

Deze speciale avond in het Museum is in het leven geroepen om ook voor blinde en slechtziende mensen een bezoek aan het BMW Museum mogelijk te maken en wordt georganiseerd in samenwerking met the Bavarian Association of the Blind. Op deze avond kun je iets doen wat natuurlijk normaal absoluut niet mag: de waardevolle auto’s “aanraken”. Bij de ingang kreeg iedere bezoeker een setje witte handschoenen aangereikt zodat er geen vingerafdrukken op de prachtige BMW’s achterblijven. BMWblog.nl was er dit jaar bij op 25 november.

In het eerste jaar trok deze avond ongeveer 3.000 bezoekers maar dit jaar was het “huis” vol met 11.ooo gasten en daarmee volledig uitverkocht. Veel mensen van BMW Classic waren opgetrommeld om alles in goede banen te leiden. Deze super enthousiaste BMW kenners waren maar al te graag bereid hun verhaal aan iedereen die het maar wilde horen te vertellen. Er was live muziek geregeld met zang. Helemaal in de stijl van de jaren ’30. Rond negen uur werd de heer Ulrich Arendts van de organisatie van alle internationale BMW Clubs geïnterviewd over vooral de 328. Volgens de medewerkers van het BMW Museum was het een zeer geslaagde avond en waren de auto’s na afloop schoner dan aan het begin. Wat wil je als ze worden gestreeld door al die witte handschoenen.

Het Museum ging om 19.00 uur ’s avonds open tot middernacht. Uiteraard waren ook de mensen die perfect konden zien welkom op deze avond.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

7 COMMENTAAR

  1. Wat een goed initiatief van BMW. Blinde mensen kunnen alleen maar zien met hun handen en niet blinden willen graag overal aanzitten in een museum!

  2. Het was een erg gave avond. Onwennig om zomaar aan een 328 Mille Miglia te zitten. Petje af voor de mensen van BMW Classic voor hun inzet.

  3. Hmm vraag me af waarom dat normaal gesproken- dus met een handschoen- absoluut niet zou mogen als op zo’n avond duizenden mensen het wel mogen

  4. Lijkt me duidelijk. Normaal 6 man personeel om de boel in de gaten te houden. Nu wel 50. Anders breekt toch iedereen van alles af.

Laat een reactie achter