BMW naar Mexico?

BMW naar Mexico?

0 1448

BMW wil graag zijn produktiecapaciteit uitbreiden. Daarom zijn ze in onderhandeling met locale Mexicaanse overheden over de bouw van een of meerdere fabrieken. Mocht deze deal doorgaan, kan de productie op z’n vroegst in 2016 van start gaan.

Om aan de globale vraag naar BMW’s te kunnen voldoen zoekt BMW diverse mogelijkheden om de produktie omhoog te krijgen. Denk hierbij ook aan de eventuele overname van Nedcar in Born. Maar ook Slowakije en Hongarije staan op de wenslijst van de fabrikant. Het liefst gaat BMW naar Brazilië maar die overheid is nog niet erg meedenkend. De gesprekken die BMW voert met Mexico gaan over de bouw van maximaal vier fabrieken met een capaciteit van 100.000 tot 150.000 auto’s. Er moeten nog zaken worden fijn geslepen met betrekking tot wat er voor BMW tegenover staat wanneer het de lokale economie een zetje in de rug geeft. Daarbij kun je aan bepaalde belastingvoordelen denken.

In deze fabrieken zouden 3 Series sedan moeten worden gebouwd, plus één van de nieuwe modellen met voorwielaandrijving. De eerste die daarvoor in aanmerking komt, is de nieuwe BMW 1 Serie, die vanaf 2017 voorwielaandrijving krijgt. Door een deel van de productie over te hevelen naar het Midden-Amerikaanse land hoopt BMW te kunnen profiteren van de handelsbetrekkingen die Mexico heeft met Noord- en Zuid-Amerika en een aantal Aziatische landen. BMW heeft ook fabriek in de VS, in Spartanburg in South Carolina. Daar worden de X3, X5 en X6 gebouwd.

Een beslissing over de eventuele bouw van de fabrieken wordt later dit jaar genomen.

Bron: Leftlanenews.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter