BMW NL levert eerste BMW ActiveE af bij ‘Mobility of the future’...

BMW NL levert eerste BMW ActiveE af bij ‘Mobility of the future’ evenement in Rotterdam

Vandaag heeft dr. ing. Norbert Reithofer, bestuursvoorzitter van BMW AG, Nederland met een bezoek vereerd. Hij was hier om het startsein te geven voor de praktijktest voor e-mobility. Tegelijk werd de eerste Nederlands BMW ActiveE afgeleverd.

Dr. Ing. Reithofer heeft een toespraak gehouden over de visie van BMW op de mobiliteit van de toekomst. De directeur van BMW Group Nederland, Jan-Christiaan Koenders, stond aan zijn zijde en samen hebben zij een aantal vragen van de pers beantwoord. Hierna werd de sleutel van de eerste BMW ActiveE overhandigd aan de directeur van het Wereld Natuur Fonds, Johan van den Gronden. Het WNF krijgt een jaar lang de  beschikking over twee BMW ActiveE’s en neemt daarmee actief deel  aan de praktijktest van BMW. Deze BMW ActiveE’s zijn de eersten van dertig elektrisch aangedreven BMW’s die BMW Group Nederland dit jaar in gaat zetten als onderdeel van een wereldwijde praktijtest. Na Duitsland en de Verenigde  Staten is Nederland het derde land ter wereld waar klanten de  elektrische BMW ActiveE gaan testen in het dagelijks gebruik.

Reithofer beschouwt Nederland als een ideale proeftuin voor deze  test. “De Randstad is bijzonder geschikt voor onze vloot BMW  ActiveE’s. Bovendien loopt Nederland voorop met nieuwe  mobiliteitsconcepten en zijn Nederlanders zeer open minded ten aanzien  van nieuwe technologieën.” Met 7 miljoen mensen binnen een  straal van 50 km heeft de Randstad het karakter van een internationale  megacity, ideaal voor e-mobility. Bovendien is er een gunstig fiscaal  stimuleringsklimaat en sprake van een sterk milieubewustzijn.

Het evenement vond plaats in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Hier is ook een overzicht te zien van 40 jaar e-mobility van BMW. En als klapper, voor het eerst in Nederland, de BMW i3 Concept en de BMW i8 Concept. Deze twee concepts belichamen de nabije toekomst van e-mobility. “Mobility of the Future”.

http://www.youtube.com/watch?v=iVUSxyhpJEY

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

3 COMMENTAAR

  1. Okay, is dus een teruggetunede motor (zal die wel zuinehh spaarzamer zijn 😉

    Vind ze er stoer uit zien. Ben benieuwd wanneer ik ze in Utrecht ga zien!

Laat een reactie achter