BMW populairst in social media

BMW populairst in social media

0 1675

Hoe vaak praten mensen over auto’s op social media? Wat zeggen ze over automerken? En welk merk wordt het meest positief beoordeeld? Digitaal communicatiebureau Greenberry deed onderzoek naar automotive voor Ti

jdschrift voor Marketing en analyseerde maar liefst 1 miljoen berichten in vier maanden tijd. Wat bleek, BMW is veruit het populairste merk.

Dagelijks wordt er ontzettend veel geschreven op internet over verschillende automerken. En niet alleen op Facebook, Twitter en Hyves, maar ook op de vele blogs en fora. Wij als BMWblog.nl doen hier ook driftig aan mee. Wanneer mensen via sociale media praten over auto’s gaat dat voornamelijk over algemeen gebruik. Een vijfde spreekt positief over de merken en slechts een tiende uit zijn frustraties via sociale media. Uit het onderzoek van Digitaal communicatiebureau Greenberry kwam een toptien naar voren waarbij BMW de aanvoerder was. Met gemiddeld 416 berichten over BMW per dag staat dit merk op nummer één. Volkswagen volgt als tweede. Hieronder vindt je de lijst met de tien automerken.

1. BMW

2. Volkswagen

3. Audi

4.Mercedes-Benz

5. Ferrari

6. Peugeot

7. Citroën

8. Opel

9. Ford

10. Volvo

Bron: Greenberry

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter