BMW RLL Team weer 3e en 4e

BMW RLL Team weer 3e en 4e

0 1436

De regen speelde een grote rol tijdens de American Le Mans Series Mid-Ohio Sports Car Challenge. Een enorme bui zorgde ervoor dat de twee uur en drie kwartier durende wedstrijd met 13 minuten werd verkort. Op dit moment reden Bill Auberlen en Dirk Werner op de derde stek met de nummer 55 M3 GT. Teamgenoten Joey Hand en Dirk Muller eindigden met nummer 56 op de vierde plek.

Met deze resultaten behoud BMW de eerste plek om het constructeurskampioenschap. het BMW RLL Team blijft op de eerste plek als Team en Joey Hand en Dirk Muller staan bovenaan in het rijders klassement.

Volgens Bobby Rahal, teambaas, was het een zware dag voor het team. ,, We hadden een slechte eerste pitstop met de nr 56 waardoor we onze strategie aan moesten passen. Hiermee hadden we, als het niet was gaan regenen, kunnen winnen. 3e en 4e is echter geen slecht resultaat, maar we gaan uiteraard toch voor één en twee”.

Muller mocht van start nadat Hand de auto op de pole had gekwalificeerd. Dirk Werner starte met de nr.55 M3 vanaf plek twee, maar werd tegengehouden door een LMPC car in de eerste bocht, waardoor hij terugzakte naar plek vijf. Muller kon de eerste plek ook niet vasthouden en kwam op de derde plaats in het veld te liggen.

Auberlen nam in de 40ste ronde het stoeltje over van Werner en pakte in de pits Muller die bleef staan. helaas zaten ze elkaar een paar ronden later in het vaarwater en spinde Auberlen en hij terugzakte naar de 4e plek. Tijdens de tweede pitstop werd, terwijl er al een paar druppels vielen, de verkeerde gok genomen en stuurde het team Hand weg op slicks. Hierdoor moest er al 22 minuten daarna opnieuw gestopt worden voor regenbanden. Hierdoor kwamen ze op de zesde en achtste plek te liggen.

Door de regen werd de baan echter spekglad waardoor de ene na de andere concurent van het asfalt gleed. De officials vonden het op een gegeven moment welletjes en zwaaiden de rode vlag.

De zesde ronde van de American Le Mans Series zal plaatsvinden op 20 augustus op Road America, in Elkhart Lake, Wisconsin.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14369

2 10202

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter