BMW Team Schubert wint seizoensopener bij VLN

BMW Team Schubert wint seizoensopener bij VLN

0 1327

Na het uitstellen van de eerste manche en de tot twee keer geannuleerde testdag is dan eindelijk het Duitse VLN-kampioenschap zaterdag op de Nürburgring van start gegaan. BMW pakte gelijk twee podium plekken.

Met aangename weersomstandigheden en een startveld van meer dan 200 auto’s werd het lange wachten eindelijk beloond. De Schuberth BMW Z4 GT3 van de combinatie Hürtgen/Tomczyk/Klingmann zette deze in deze eerste VLN race de derde positie op hun naam. De Z4 kwam in ronde 23 net als de Porsche van Jaap van Lagen naar binnen. Hier werd ging de Porsche net iets sneller weer de baan op.

2013_winnende_bmw_z4

De combinatie Jörg Múller/Dirk Müller/Agusto Farfus pakte met ruim 15 seconden voorsprong de overwinning met hun BMW Z4 GT3. Voor Farfus betekende het bij zijn terugkeer op de Nordschleife direct weer een overwinning. “Om hier na mijn 24 Uurs-overwinning van enkele jaren geleden weer terug te keren en direct te winnen is gewoon briljant. De BMW Z4 is gewoon een fantastische auto. Toen BMW mij met het thema Nordschleife benaderde aarzelde ik geen moment.” aldus Farfus. Winnaar Dirk Müller:  “Voor ons is dit een goed begin van het seizoen. Ik heb er werkelijk van genoten.”

Bron: VLN.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter