BMW verwacht voor 2013 geen winststijging

BMW verwacht voor 2013 geen winststijging

0 1656

BMW is na het recordjaar 2012 “voorzichtig optimistisch” over 2013. Ze verwachten geen verdere toename van de winst, zo werd vandaag bekend gemaakt.

”Wij verwachten een winst voor belastingen te rapporteren in dezelfde orde van grootte als in 2012”, aldus topman Dr. Ing. Norbert Reithofer, voorzitter van de raad van bestuur bij BMW. De autobouwer had eerder al wel voorspeld dat het aantal verkochte wagens dit jaar verder zal stijgen, maar gaf nog geen concrete winstverwachting voor 2013. Volgens Reithofer blijft het wisselvallig. Bovendien voorziet hij forse investeringen in nieuwe modellen en technologieën en in uitbreiding van de productiecapaciteit. De komende 2 jaar brengt BMW naar verwachting 25 nieuwe auto’s op de markt, waarvan alleen al dit jaar elf.

Norbert Reithofer

Concurrentie

De Zuid-Duitse fabrikant is in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met Audi. BMW is nog steeds marktleider maar ziet zijn rivaal de laatste jaren wat betreft verkoopaantallen steeds dichterbij kruipen. Mercedes loopt hier toch wel achter. BMW verkocht vorig jaar, samen met MINI en Rolls-Royce, een recordaantal van 1,85 miljoen auto’s. De winst voor belastingen kwam uit op 7,8 miljard euro. Ook dat was wederom een record.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter