BMW wil i3 in Randstad

BMW wil i3 in Randstad

1 1781

BMW ziet Nederland als een belangrijke markt voor de futuristische  i3. Dat zei verkoopdirecteur Ian Robertson tijdens de onthulling van twee nieuwe conceptmodellen onder de i-vlag, het label waar BMW zijn elektrische en hybride auto’s heeft ondergebracht.

Het dichtbevolkte Nederland is volgens Robertson prima geschikt voor de nieuwe stads-BMW. Vooral de Randstad met bijna 8 miljoen inwoners is zeer aantrekkelijk om deze auto te promoten. De afstanden zijn klein, waardoor het bereik van de i3, zo’n 130 tot 160 kilometer, voldoende is om dagelijks mee te kunnen rijden. Door de overname van ING Car Lease (red), een van de grootste autoleasebedrijven in ons land, wil BMW de i3 in Nederland als Lease auto gaan positioneren in de drukke gebieden.

„Nederland is een belangrijke markt voor ons. Het milieu staat daar hoog op de agenda, gesteund door een gunstig belastingbeleid voor groene auto’s”, aldus Robertson. Daardoor slaan dit soort producten volgens hem bij ons veel beter aan dan bijvoorbeeld in andere Europese markten.

 

Bron: Autovisie

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter