BMW X5 eDrive Concept dichterbij productie

BMW X5 eDrive Concept dichterbij productie

0 2771

Over een paar dagen is de New York Auto Show en BMW neemt de vernieuwde versie mee van de BMW X5 eDrive Concept. Inderdaad nog steeds geen productiemodel. Op de IAA werd de Hybride-SUV al getoond. Technisch is er niet veel veranderd ten opzichte van die auto. 

De BMW X5 eDrive Concept heeft nog steeds een 245 pk sterke viercilinder benzinemotor met een 70 kW sterke elektromotor. Deze zorgen er samen voor dat de X5 Plug-In hybride in 7 seconden op de 100 km/h zit. Hierbij zit het gemiddelde EU verbruik op 3,8 liter per 100 km. Hiermee wordt een uitstoot van 90 gr CO2/km bereikt. Een bijtelling van 14% is daarmee nog altijd mogelijk.

P90146437

Met de Lithium-Ion accu die onder de bagageruimte zit is het mogelijk om 30 kilometer puur elektrisch te rijden. Maar dan wel tot 120 km/h. De accu is gewoon met netstroom op te laden, maar tegen meerprijs is het mogelijk snel te laden met een Wallbox met een maximale capaciteit van 7,4 kW. Deze kan de klant thuis laten installeren. Doordat de accu onder de bagagebodem zit is de bank gewoon neerklapbaar.

Via de modi van de rijbelevingsschakelaar kan er gekozen worden tussen drie standen. In de modus AUTO eDrive word de Hybride-Aandrijving automatisch aangepast om een optimale relatie te krijgen tussen rijdynamiek en effectiviteit. In de modus MAX eDrive wordt zo lang mogelijk puur elektrisch gereden en in de modus SAVE Battery wordt de accu zo lang mogelijk ontzien om als het nodig is nog genoeg stroom over te hebben. Uiteraard beschikt de BMW X5 eDrive ook nog over de bekende Sport, Comfort en Eco Pro standen van de DEC-schakelaar.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8306

1 12660

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter