BMW X6 xDrive 50d met tri-turbo.

BMW X6 xDrive 50d met tri-turbo.

0 1360

Volgens bimmertoday wordt de introduktie van de X6 LCi aangegrepen om een nieuwe motor te introduceren. Dit zal een nieuwe 3,0 liter zes-cilinder diesel worden met 3 turbo’s. Deze tri-turbo motor zal bijna 400 pk kunnen gaan leveren. Dat wordt leuk.

Het verbruik van deze motor zal op hetzelfde niveau zitten als de huidige diesels met 2 turbo’s. Daarmee evenaart hij dieselmotoren met meer cilinderinhoud en meer cilinders, maar zullen de emissies veel lager zijn. Volgens insiders staat de X6 LCi, en daarbij deze motor, gepland voor maart 2012.

De facelift van de X6 zal de gebruikelijke wijzigingen met zich meebrengen, zoals koplampen, achterlichten en bumpers. Daarmee moet de auto in staat zijn om het vol te kunnen houden tot zijn opvolger, de F16, er is. Daarbij zullen natuurlijk ook de andere modellen profiteren van de nieuwste motoren van dat moment.

Zover nu te zien is zal de nieuwe diesel alleen in combinatie met xDrive leverbaar worden. Dus we verwachten uiteraard een 550d xDrive waarmee een sprint van 0 tot 100 km/h mogelijk moet zijn onder de 5 sec. Uiteraard leverbaar als sedan en touring.

Het wordt anders in de top-klasse. Hier komt de motor ook alleen in combinatie met xDrive. Dus de BMW 750d xDrive en de BMW 750Ld xDrive. Hiermee gaan ze een hevige concurent gaan vormen voor de Audi A8 4.2 TDI met acht-cilinder. Daarbij zal het verbruik aanzienlijk beter zijn.

Als deze motor in een X6 past dan zeker ook in een X5. De BMW X5 xDrive50d. Techniek zal sterk lijken op dat van de X6. En dan hebben we nog de 650d xDrive.

De officiële informatie van BMW verwachten we te krijgen tijdens de IAA van Frankfürt in september.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter