BMW Z4 GT3 heeft primeur laser licht

BMW Z4 GT3 heeft primeur laser licht

De Nürburgring-Nordschleife heeft een primeur te pakken. De BMW Z4 GT3’s van het BMW Sports Trophy Teams Schubert en Marc VDS zijn uitgerust met laser licht technologie tijdens de trainingen voor de 24 uurs race eind juni. 

De auto’s zijn uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van verlichting. De BMW i8 zal de eerste straatauto zijn waarop dit systeem zal worden aangeboden. Maar waar kun je nieuwe technieken nu beter testen dan op het circuit. En dan helemaal tijdens een 24 uurs race.

P90146345

“Het is geen toeval dat we gebruik maken van de nieuwe laser technologie in een race op de Nürburgring-Nordschleife” zegt BMW Motorsport directeur Jens Marquardt. “Sinds mensenheugenis speelt dit circuit een grote rol in de ontwikkeling van BMW auto’s en racewagens als een geavanceerd laboratorium. Vooral in de 24-uurs race op de Nordschleife, zijn de zeer efficiënte laser koplampen een belangrijke veiligheidsfactor”

Eind 2014 is BMW de eerste autoproducent die een productiemodel uitrust met de nieuwe laserlichttechnologie. Deze vooruitstrevende techniek werd voor het eerst gepresenteerd op de Frankfurt International Motor Show in 2011. Dankzij deze innovatie is de BMW i8 niet alleen ’s werelds eerste plug-in hybride sportauto, maar ook de eerste productieauto dielaserlichttechniek biedt. Terwijl de standaard versie van de BMW i8 al is uitgerust met zeer krachtige, energiezuinige full LED verlichting,  geeft de optionele laserlichttechnologie een lichtbereik van maximaal 600 meter. Een verdubbeling van de lichtsterkte en een energiebesparing van meer dan 30% ten opzichte van de LED verlichting.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14356

2 10186

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter