BMWblog.nl rijtest + video BMW 640d Gran Coupé

BMWblog.nl rijtest + video BMW 640d Gran Coupé

640d 2013
BMW 6 GC

Een zee van luxe verpakt in de stijlvolle belijning van een coupé met vier portieren: de BMW 6 Serie Gran Coupé. Wij hebben dit topmodel eens flink aan de tand gevoeld. Lees en bekijk hier onze bevindingen met de BMW 640d Gran Coupé!

640d GC

4-Deurs BMW Coupé

De Mercedes CLS was de eerste 4-deurs coupé in dit segment. Een paar jaar later volgde Audi met de A7 Sportback. BMW liet eerst beide de strijd met elkaar aangaan maar kon uiteindelijk niet achterblijven. ‘Waar twee honden vechten om één been gaat de derde er lachend mee vandoor’..? Met de komst van de BMW 6 Serie Gran Coupé in 2012 is de Duitse drieling in ieder geval compleet. BMWblog.nl reed met de 3 liter dieselvariant van de 6 Serie Gran Coupé: de BMW 640d Gran Coupé.

Functie volgt Vorm

De BMW 640d Serie Gran Coupé combineert een sportief-elegante coupé lijn met verrassende functionaliteit. Met een lengte van meer dan vijf meter, elf centimeter langer dan de 6 Serie Coupé, is de auto behoorlijk groot. Gelukkig is ons testexemplaar voorzien van diverse assistentiesystemen, zoals PDC en camera’s op elke hoek van de auto. De Park Assist helpt je met parkeren en Lane Departure Warning waarschuwt je bij het overschrijden van de wegbelijning. Standaard is de auto voorzien van het BMW Professional navigatiesysteem. BMW ConnectedDrive verbindt de auto met de buitenwereld via onder andere internet en een persoonlijke assistent. Dit pakket is wel een abonnement service van €99,- per jaar.

COMFORT

In de Gran Coupé wordt comfort met hoofdletters geschreven. De BMW contourzetels zitten voortreffelijk en koelen, masseren en/of verwarmen het vermoeide lijf voor een ontspannende rit. De Bang & Olufsen geluidsinstallatie van 1.200 Watt is een streling voor het gehoor op alle niveaus. Wat opvalt is de zuiverheid van het geluid, ook bij lage volumes. Verder is het dashboard volledig met leder bekleed en kunnen de achterste passagiers de anonimiteit opzoeken met behulp van elektrische zonnegordijnen voor de achterruit en zijruiten. De achterpassagiers zitten ruimer dan in de Coupé, maar het is natuurlijk geen BMW 7 Serie. Door de aflopende daklijn is de hoofdruimte wel wat beperkt.

Freude am Fahren

De drie liter dieselmotor produceert een geluid dat ons doet twijfelen aan de “d” op het kofferdeksel. Er zijn benzine auto’s met grotere motoren die lang niet zo’n sportieve roffel produceren. De 630 Nm vanaf 1.500 rpm geven je direct een flinke duw in de rug bij het accelereren. In 5,4 seconden wordt de 100 km/h al gehaald. Dankzij de twee turbo’s, een kleine en een grote, is er altijd ruim voldoende trekkracht voorhanden. Geen explosie maar een geleidelijke opbouw van het vermogen. Bij 4.400 rpm wordt het maximale vermogen van 313 pk bereikt.

De BMW 640d Gran Coupé heeft alles in huis om de Mercedes CLS en de Audi A7 Sportback het leven zuur te maken. Op het vlak van rijkwaliteiten laat de BMW zijn concurrenten werkelijk achter zich. Ook hier blijft München uiterst trouw aan Freude am Fahren, terwijl de 3.0-liter zes-in-lijn dieselmotor werkelijk een meesterwerk te noemen is. Het enige nadeel van deze Gran Coupé is de prijs. Vanaf een kleine €100.000,- maar ons gereden exemplaar tikt de €151.000,- al aan.. Ter vergelijk: de nieuwe BMW M6 Gran Coupé zal te verkrijgen zijn vanaf  €158.000,-.

BMW 640d Gran Coupé Video

VERGELIJKBARE ARTIKELS

8 COMMENTAAR

  1. Ja behoorlijk mooie wagen. Vind de gc zowiezo mooier dan de cabrio. Zou wel voor de 640i gaan, toch wat meer power :-)!

  2. Geloof ons. Tegen de trekkracht van deze diesel kan geen benzine tegenop. Hoor dat geluid eens.

  3. Benzine variant loopt wel mooier. Diesel heeft meer trekkracht. Geluid is heel diep en zwaar voor een zes cilinder

Laat een reactie achter